Receptai
Gaminu skanią vakarienę iš vištienos file ir kopūsto. Viskas elementariai paprasta ir sveika, nereikia net keptuvės
Ingredientai:
* vištienos ar kalakutienos file – 500 g
* kopūstas – 400 g
* grūdėta varškė – 200 g
* kiaušinis – 1 vnt
* druska – ½ arbatinio šaukštelio
* malti česnakai – 1 arbatinis šaukštelis
* malta saldžioji paprika – ½ arbatinio šaukštelio
* malti juodieji pipirai
Vištienos file pjaustau smulkiais gabalėliais kaip foto. Vietoje vištienos file galima rinktis kalakutienos.
Kopūstus taip pat pjaustau iš pradžių plonais šiaudeliais, o paskui pereinu peiliu dar ir skersai.
Verdu 10 minučių, paskui būtinai dedu į kiaurasamtį, perlieju šaltu vandeniu ir gerai nuspaudžiu nereikalingą vandenį. Nenuspaudus kepant tekės vanduo. Dedu į vištienos faršą.
Dedu grūdėtą varškę. Pageidautina ne per sausą, taip kotletai bus sultingesni.
Taipogi surišimui įmušu kiaušinį, būtinai beriu druskos, pipirų, maltų česnakų ir saldžiosios paprikos. Kruopščiai permaišau.
Formuoju apvalius kotletus, man gaunasi 15 vnt. Dedu į skardą, užtiestą tefloniniu kilimėliu.
Kepu iš anksto įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 30 min.