Receptai
Pomidoriukai, paruošti maišeliuose. Galima vartoti jau po 2 parų!
Ingredientai
– 1 kg pomidorų
– 1 valgomasis šaukštas druskos
– 1 arbatinis šaukštelis cukraus
– krapai
– 1-2 skiltelės česnako
Paruošimo receptas
Būtina rinktis maždaug vieno dydžio pomidorus, kad pomidoriukai pasisūdytų vienu metu.
Pomidorus nuplauti, nupjauti uodegėles, sudėti į maišelį.
Česnaką nulupti, susmulkinti ir dėti į paruoštus pomidorus.
Susmulkinti: arba krapų žalumynus, arba sausus jų žiedynus.
Ir pirmu, ir antru atveju gausis skaniai.
Žalumynai ne tokie kieti, o sėklos labai kvapnios.
Beriame druską ir cukrų. Užrišti maišelį ir gerai supurtyti jame pomidorus. Dėti dar į vieną maišelį ir laikyti
šiltoje vietoje, periodiškai supurtant.
Po poros parų ant jūsų stalo labai skanūs, aromatingi greitai rauginti pomidorai su česnaku ir krapais.
Vidutiniškai, prinokę pomidorai gaminasi apie 2 paras, taip pat galima užraugti ir žalius pomidorus.
Bet tada teks ilgiau laukti – apie 4 paras.
Gero apetito!