Receptai
Pasirodo, yra būdas, kaip priversti svogūną nedirginti mūsų akių. Ši paprasta gudrybė ne tik sutaupys laiko gaminant patiekalą, bet ir palengvins darbą
Darbas virtuvėje – visada daug šeimininkės pastangų reikalaujantis triūsas. Be to, tai yra ir kūryba. Ypač jei jos nori šeimą apsaugoti nuo nesveikų pusfabrikačių ir kitų nevertingų maisto produktų.
Svogūnas naudojamas daugybėje receptų. Mes jį naudojame vos ne kasdien. Tačiau svogūnas yra kaprizinga daržovė: supjaustyti jo neapsiašarojus nepavyks. Ypač kenčia tie, kuriems pasireiškia stipri alergija svogūnui.
Ir ką, sakykite, reikia daryti su tomis lakiomis aitriomis medžiagomis, kurias jis išskiria?
Pasirodo, yra būdas, kaip priversti svogūną nedirginti mūsų akių.
Jį paprasčiausiai reikia užšaldyti prie jį lupant. Ši paprasta gudrybė ne tik sutaupys laiko gaminant patiekalą, bet ir palengvins darbą.
O ką konkrečiai reikia daryti? Prieš lupdami ir pjaustydami svogūną, įdėkite jo galvutę į šaldiklį 15 min. O jūs tuo metu darykite kitus darbus.
Internete rašo, kad pjaustant svogūną gerai šalia jo pastatyti stiklinę su vandeniu.
Išbandykite abu patarimus. Ir išsirinkite tą, kuris bus veiksmingesnis. Tačiau daugelis renkasi užšaldymą. Ši maža gudrybė puikiai veikia.