Receptai
Samsa su mėsa „Dykumos gėlės“
Samsa – populiarus rytų šalių patiekalas. Ten egzistuoja daugybė jo paruošimo variantų. Dažniausiai
tešlą daro prėską ir sluoksniuotą, tačiau aš nusprendžiau truputį modifikuoti receptą. Išėjo neįtikėtinai
skaniai!
Ingredientai
- sviestas 250 g
- kiaušiniai 2 vnt
- grietinė 200 g
- kvietiniai miltai 500 g
- kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
- druska 2 arbatiniai šaukšteliai
- jautiena 350 g
- svogūnai 3 vnt
- kiaušinio trynys 1 vnt
- kuminai pagal skonį
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- žalumynai pagal skonį
- sezamas pagal skonį
Sumaišykite miltus su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos ir kepimo milteliais. Dėkite sviestą ir gerai
permaišykite. Truputį paplakite kiaušinius ir pilkite juos į miltus kartu su grietine. Užmaišykite tešlą,
suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą pusei valandos.
Kad paruoštumėte įdarą, sumaišykite faršą su smulkintais svogūnais, likusia druska, kuminais, pipirais ir
kapotais krapais.
Pabarstykite darbastalį miltais. Iškočiokite tešlos gabalėlius į nedidelius blynelius, dėkite į centrą įdarą,
sutepkite kraštus tryniais ir uždenkite dar vienu blyneliu iš tešlos. Užvyniokite kraštus.
Užklokite skardą kepimo popieriumi, dėkite samsą ir sutepkite ją tryniu. Peilio ar dantų krapštuko
pagalba padarykite dekoratyvines įpjovas nuo kraštų iki centro. Pabarstykite sezamu. Kepkite 200
laipsnių temperatūroje 35 min.
Samsa su mėsa orkaitėje gaminama greitai, o suvalgoma dar greičiau. Šis patiekalas pradžiugins
artimuosius bet kuriuo dienos metu. Aš dažnai pasiimu kepinių į darbą, kad užkąsčiau pati ir pavaišinčiau
kolegas. Būtinai pamėginkite!