Receptai

Kaip kepti stintenę orkaitėje: greita ir patogu, ir jokių purslų

Taigi, ko mums prireiks: pusės kilogramo stintenės, druskos ir maltų juodųjų pipirų, plius miltai. Aliejaus neprireiks, juk žuvytę mes kepsime ne keptuvėje, o skardoje.

Žuvį plauname ir leidžiame jai pilnai atitirpti. Nusausiname ją.

Sumaišome miltus su maltais pipirais ir druska. Skardą patogumui galima užtiesti folija ar pergamentiniu popieriumi. Kiekvieną žuvį apvoliojame mišinyje (miltai+pipirai+druska).

Dedame žuveles į skardą. Viršaus nereikia nereikia niekuo barstyti ar aplieti (turimas omenyje saulėgrąžų aliejus).

Skardą su stintenėmis pašauname į orkaitę ir kepame nuo 15 iki 20 min 200 laipsnių (galima ir 190) temperatūroje.

Gatavas keptas žuveles dedame į dubenį, patiekiame su bulvių koše ir žalumynais.

Kepimo laiką galima padidinti, bet nedaug. Čia svarbiausia neperdžiovinti žuvelių.

Patiko straipsnis? Pasidalink su Facebook draugais.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page