Virtuve

Kam dėti riešutus ir cinamoną į slyvų džemą

Ingredientai

  • 1 kg slyvų
  • 4 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinė graikiškų riešutų
  • 2 cinamono lazdelės arba 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 2 valgomieji šaukštai konjako

Paruošimas

  1. Nuplautas slyvas perpjauk per pusę ir pašalink kauliukus. Užberk uogas puse cukraus ir palik 3 val.
  2. Kai uogos išleis sultis, sudėk likusį cukrų, cinamono lazdeles ir pastatyk puodą ant ugnies. Užvirink sirupą ir išjunk.
  3. Palik būsimą uogienę 8 val arba geriau nakčiai. Slyvos permirks cukraus sirupu ir cinamonu ir gerai laikys formą.
  4. Ryte pastatyk uogienę ant lėtos ugnies. Kol ji užvirs, paruošk riešutus.
  5. Lengvai apkepink juos ant sausos keptuvės, suvyniok į sausą rankšluostį ir patrink vieną į kitą. Taip pasišalins nereikalinga luobelė ir riešutai bus žymiai skanesni.
  6. Į verdančią uogienę įdėk riešutus, kojaką ir virk 20 min. Nepamiršk nuiminėti putų.
  7. Išimk cinamono lazdeles, išpilstyk karštą uogienę į sterilizuotus stiklainius ir iškart užsuk dangteliais. Apversk stiklainius dugnu aukštyn ir apkamšyk antklode 24 val.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close