Receptai

Marinuojame skumbrę. Žuvis – pirštelius apsilaižysi!

Žuvį ir jūros gėrybes mėgstu bet kokias ir bet kaip paruoštas, bet savo ruoštos skumbrės nekeisčiau į nieką. Bandžiau marinuoti įvairias žuvytes, bet skumbrė gaunasi aukščiausios klasės.

Kaip užmarinuoti?

Imame 1 vnt šaldytos skumbrės, plauname, valome ir pjaustome gabaliukais. Čia svarbiausia neleisti žuvelei atšilti, visas manipuliacijas atliekame su šaldyta skumbre!

Nulupame ir supjaustome 3 svogūnus ir 3 česnako skilteles.

Skumbrę, svogūnus ir česnakus dedame į dubenį, dedame 0,5 arbatinį šaukštelį cukraus, 1 valgomąjį šaukštą druskos su kaupu (galima ir daugiau, pagal skonį).

Toliau 2 valgomuosius šaukštus acto, 5-6 šaukštus aliejaus, maltų aitriųjų pipirų, kvapiųjų pipirų žirnelių, lauro lapelį. Atsargiai permaišome. Sudedame tankiai į stiklainį, uždengiame dangteliu ir į šaldytuvą parai.

Kai skumbrė atšils, ji išleis sultis ir plius marinatas – tai ko reikia!

O po paros verdame bulvytes, ištraukiame mūsų žuvytę…Viskas… žodžių nėra, tik jausmai!!!

Related Articles

You cannot copy content of this page