Idomybes

Kodėl būtina valgyti kriaušes ir kokią naudą jos teikia organizmui

1. Kriaušėje nėra sacharozės ir fruktozės, joje yra sorbito, tuo ji skiriasi nuo kitų vaisių, ir maistinių
skaidulų. Kriaušė pasižymi švelniu laisvinamuoju poveikiu ir normalizuoja žarnyno veiklą.

2. 1 kriaušėje yra 20% ląstelienos paros normos. Ląsteliena, kaip žinoma, yra žarnyno variklis. Be to, kriaušė yra antioksidantų (lėtina organizmo senėjimo procesus, kovoja su rūgštėjimu ir vėžinėmis ląstelėmis) šaltinis.

3. JAV mokslininkai įrodė, kad reguliarus šio vaisiaus vartojimas sumažina 2 tipo diabeto vystymosi
tikimybę, kadangi padidėja audinių jautrumas insulinui ir greitėja gliukozės utilizavimas iš kraujo.

Kriaušė turi žemą glikeminį indeksą ir esant diabetui leidžiama saikingais kiekiais.

4. Reguliariai vartojant kriaušes didėja kaulinio audinio tankis, tvirtėja jungiamasis aparatas, mažėja
uždegiminiai sąnarių procesai.

5. Visose kriaušių rūšyse gausu liuteino ir zeaksantino, kurie savo ruožtu saugo regos aparatą nuo
kataraktos, degeneracijos ir ultravioletinių spindulių.

6. Korėjos mokslininkai pastebėjo, kad kriaušių ekstraktas, o būtent protokatechino rūgštis gali
slopinti melanogenezę. Melanoma yra vienas pavojingiausių darinių, turinti didelį mirtingumo
procentą.

7. Kriaušė padeda lieknėti, kadangi slopina chronišką uždegimą, greitina fermentacijos procesus
virškinamajame trakte ir koreguoja cukraus lygį kraujyje.

8. Kriaušių vartojimas maistui gerina širdies ir kraujagyslių darbą, mažina bendrą cholesterolį.

9. Taipogi kriaušė pasižymi sekančiomis savybėmis: didina odos tonusą, užkerta kelią raukšlių
atsiradimui, greitina gijimą po virusinių kvėpavimo takų susirgimų.

Related Articles

You cannot copy content of this page