Receptai

Korėjietiškos žuvies salotos: suvalgomos vienu prisėdimu. Na labai jau vykęs marinatas

Ingredientai:

  • lašiša – 300 g
  • svogūnas – 1 vnt
  • morka – 1 vnt
  • agurkai – 1 vnt
  • česnakas – 3 skiltelės
  • actas – 1 valgomasis šaukštas
  • sojos padažas – 2 valgomieji šaukštai
  • saulėgrąžų aliejus – 3 valgomieji šaukštai
  • druska – pagal skonį
  • juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
  • kalendra – pagal skonį
  • citrina – pagal skonį
  • petražolės – pagal skonį
  • cukrus – pagal skonį

Paruošimas:

Dar kartą patikrinkite žuvį, kad nebūtų kaulų. Nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite nedidelėmis juostelėmis..

.

Pabarstykite žuvį cukrumi, truputį pasūdykite ir užpilkite 9% Permaišykite. Uždenkite dubenį su žuvimi plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis per naktį. Jei laiko mažai, pakeiskite actą 70% acto rūgštimi ir palaikykite vos valandą.

.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, o morkas šiaudeliais (geriausia sutarkuoti specialia trintuve).

.

Česnaką išspauskite.

Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite joje morkas , svogūnus, česnaką ir prieskonius.

.

Patikrinkite žuvį: gabaliukai turi tapti šviesesni po apdirbimo actu. Pilkite ant žuvies įkaitintą aliejų su daržovėmis, permaišykite, o ataušus įdėkite plonais šiaudeliais supjaustytą agurką ir sojos padažą.

Vėl dėkite salotas į šaldytuvą porai valandų, kad visi jų ingredientai susidraugautų!

Patiekite vaišes papuošę citrinos skiltele ir petražolėmis.

 

Related Articles

You cannot copy content of this page