Receptai

Pyragas su vištiena ir sūriu. Jį galima patiekti su mėgstamu padažu ar daržovių salotomis

Gaminame pyragą-apkepą su įdaru. Įdarui naudojame vištieną ir sūrį. Vištienos minkštimą geriau nupjauti nuo virtų šlaunelių ar ketvirčių, ši mėsa sultingesnė ir minkštesnė.

O iš vištienos file pyragas gal gautis sausas. Tešla gaminama pieno pagrindu su kiaušiniais ir miltais. Apkepas gaminamas labai greitai ir paprastai.

Jį galima patiekti su mėgstamu padažu ar daržovių salotomis. Ataušęs pyragas taip pat labai skanus. Jį galima pasiimti į kelionę, pikniką ar darbą, kad pasimėgautume sočiu ir sveiku užkandžiu.

Ingedientai

– vištienos ketvirčiai 400-500 g
– kietasis sūris 50 g
– kiaušiniai 2 vnt
– pienas 150 g
– kepimo milteliai 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– druska 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai pagal skonį

Pasiruoškite produktus pyragui.

Į gilų dubenį įmuškite 2 kiaušinius, supilkite pieną, berkite žiupsnį druskos. Kiaušinius ir pieną kruopščiai suplakite iki vienalytės masės.

Miltus persijokite per sietą, sumaišykite su kepimo milteliais, berkite į pagrindinį mišinį.

Visus komponentus permaišykite blenderiu, kad nebūtų gumulėlių. Turi gautis skysta masė kaip blynų tešla.

Vištienos ketvirčius iš anksto išvirkite pasūdytame vandenyje. Gaminimo laikas – maždaug 30 minučių nuo užvirimo. Išvirusius ketvirčius ataušinkite, mėsą atskirkite nuo kaulų. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kietąjį sūrį stambiai sutarkuokite.

Mėsą ir sūrį dėkite į tešlą, suberkite prieskonius, permaišykite. Esant pageidavimui galima dėti žalumynus.

Apvalią 18-20 cm formą sutepkite aliejumi arba užtieskite kepimo popieriumi, pilkite masę, paviršių išlyginkite mentele.

Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 180 laipsnių, pašaukite gaminį. Apkepą kepkite apie 35-40 min.

Patikrinkite pradūrę mediniu iešmeliu.

Gatavą pyragą truputį ataušinkite, supjaustykite porcijomis, patiekite. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page