Receptai

Mėsos kotletai su aguročiu

Ingredientai:
– kiaulienos-jautienos faršas 500 g
– agurotis 300 g
– svogūnas 1 vnt
– kiaušinis 1 vnt
– duona 1 riekė
– sviestas 30 g
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas:
– Agurotį nuplauti, nulupti odelę ir stambiai sutarkuoti. Naudoti blenderį ar smulkią trintuvę nepageidautina – mišinys gausis per skystas, todėl skystas bus ir faršas.

– Svogūną nulupti ir taip pat sutarkuoti. Galima tiesiog smulkiai supjaustyti.

– Į gilų dubenį dėti mėsos faršą, tarkuotą agurotį ir svogūną, kiaušinį, duonos riekę, iš anksto sumirkytą vandenyje ir nuspaustą, druską ir pipirus pagal pageidavimą. Viską gerai permaišyti.

– Mišinys gausis šiek tiek skystesnis, nei paprastiems kotletams, bet tai yra šių kotletų ypatybė. O jei kotletų faršas gaunasi labai skystas, galima dėti sausą duonos riekelę, iš anksto ją sutrupinus.

– Iš gauto faršo lipdomi apvalūs kotletukai ir apvoliojami miltuose. Paskui dedami į keptuvę su karštu aliejumi ir apkepami iki lengvos auksaspalvės plutelės susidarymo.

– Apkeptus kotletus reikia dėti į karščiui atsparų indą, į kurį įpilti nedaug, apie 2 šaukštus vandens. Ant kiekvieno kotleto dedamas mažas gabalėlis sviesto. Indas uždengiamas dangčiu, jei jo nėra – folija ir pašaunamas į karštą orkaitę.

– Kotletai kepa 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Gatavus kotletus galima patiekti su bet kokiu garnyru – bulvių koše, troškintomis daržovėmis, ryžiais ar makaronais. Kotletai labai sultingi, minkšti, skanūs ir apetitiški.

O be to, agurotis praturtina juos ląsteliena ir maistinėmis skaidulomis, vitaminais ir mineraliniais elementais, kas, be abejonės, kotletus daro sveikesnius už paprastus.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page