Receptai

Mama mane išmokė raugti kopūstus nauju būdu. Kopūstai gaunasi traškūs ir sultingi, o paruošimas labai paprastas

Labai skanūs kopūstai gaunasi ir visuomet traškūs! Rekomenduoju pabandyti! Ir paruošimo būdas labai paprastas!

RECEPTAS:

Sūrymui:
* Vanduo – 1 l
* Druska – 1 valg. šaukštas su kaupu (~30 g)
* Medus – 1 valg. šaukštas

3 litrų stiklainis:
* Kopūstai su morkomis ~ 1,8 kg
* Juodieji pipirai žirneliais – 10 vnt.
* Lauro lapas – 1 vnt.
* Sūrymas ~ 1,2 l

* 1 litro sūrymo užtenka 2 vieno litro stiklainių talpoms.

KAIP GAMINTI:
Pirmiausia ruošiame sūrymą. Užvirinu vandenį ir dedu druską. Vienam litrui vandens imu vieną valgomąjį šaukštą druskos su kaupu, tai yra apie
30 g. Užverdu kelias sekundes ir nuimu nuo ugnies.

Leidžiu sūrymui atvėsti. Į atvėsusį sūrymą dedu valgomąjį šaukštą medaus ir maišau, kol medus ištirpsta.

Kopūstus supjaustau plonomis juostelėmis. Dedame šiek tiek morkų, juodųjų pipirų žirnelių ir lauro lapą. Išmaišau ir sudedu į stiklainį.


Užpilu kopūstus paruoštu sūrymu, maždaug iki pusės stiklainio.

Kopūstai truputį susiguli stiklainyje. Lengvai paspaudžiu, dedu daugiau kopūstų ir užpilu likusiu sūrymu.


Stiklainį palieku ant stalo dviem paroms. Nieko durstyti nereikia! Būtinai pastatau ant lėkštutės, nes fermentacijos metu sultys gali ištekėti iš stiklainio.

Po dviejų parų kopūstus dedu į šaldytuvą dar kelioms dienoms. Ir viskas! Gali ragauti! Su svogūnais ir kvapniu aliejumi – skanumėlis!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page