Receptai
IKEA kukuliai. Tokie mėsos kukuliai išnyksta per kelias minutes
Ingredientai
- jautienos faršas 500 g
- kiaulienos faršas 250 g
- svogūnas 1 vnt
- česnakas 1 skiltelė
- kiaušinis 1 vnt
- džiūvėsėliai 100 g
- pienas 5 valgomieji šaukštai
- sviestas 40 g
- kvietiniai miltai 40 g
- jautienos sultinys 150 ml
- daržovių sultinys 150 g
- grietinėlė 150 ml
- sojos padažas 2 arbatiniai šaukšteliai
- Dižono garstyčios 1 arbatinis šaukštelis
- saulėgražų aliejus pagal skonį
- druska pagal skonį
- juodieji malti pipirai pagal skonį
Sumaišykite 2 rūšių faršą, susmulkintą svogūną ir česnaką, džiūvėsėlius, kiaušinį, druską, pipirus ir pieną.
Užmaišykite kukulių pagrindą. Suformuokite iš faršo nedidelius rutuliukus, uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 2 val.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite kukulius iš dviejų pusių kol apskrus. Dėkite mėsos rutuliukus į kepimo formą, uždenkite folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę pusei valandos.
Kad paruoštumėte padažą, keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pamaišant berkite miltus, pilkite abiejų rūšių sultinį, grietinėlę, garstyčias ir sojos padažą. Virkite kol masė pradės tirštėti.
Tokie mėsos kukuliai išnyksta per kelias minutes, patikėkite. Puikiai paruoštų vaišių su traškia plutele panorės kiekvienas. Šį patiekalą galima gaminti tiek paprastą dieną, tiek šventei. Kukuliai skanūs su bet kokiu garnyru!