Receptai

IKEA kukuliai. Tokie mėsos kukuliai išnyksta per kelias minutes

Ingredientai

  • jautienos faršas 500 g
  • kiaulienos faršas 250 g
  • svogūnas 1 vnt
  • česnakas 1 skiltelė
  • kiaušinis 1 vnt
  • džiūvėsėliai 100 g
  • pienas 5 valgomieji šaukštai
  • sviestas 40 g
  • kvietiniai miltai 40 g
  • jautienos sultinys 150 ml
  • daržovių sultinys 150 g
  • grietinėlė 150 ml
  • sojos padažas 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Dižono garstyčios 1 arbatinis šaukštelis
  • saulėgražų aliejus pagal skonį
  • druska pagal skonį
  • juodieji malti pipirai pagal skonį

Sumaišykite 2 rūšių faršą, susmulkintą svogūną ir česnaką, džiūvėsėlius, kiaušinį, druską, pipirus ir pieną.

Užmaišykite kukulių pagrindą. Suformuokite iš faršo nedidelius rutuliukus, uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 2 val.

Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite kukulius iš dviejų pusių kol apskrus. Dėkite mėsos rutuliukus į kepimo formą, uždenkite folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę pusei valandos.

Kad paruoštumėte padažą, keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pamaišant berkite miltus, pilkite abiejų rūšių sultinį, grietinėlę, garstyčias ir sojos padažą. Virkite kol masė pradės tirštėti.

Tokie mėsos kukuliai išnyksta per kelias minutes, patikėkite. Puikiai paruoštų vaišių su traškia plutele panorės kiekvienas. Šį patiekalą galima gaminti tiek paprastą dieną, tiek šventei. Kukuliai skanūs su bet kokiu garnyru!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page