Receptai

Marinuojame skumbrę. Žuvis – pirštelius apsilaižysi!

Žuvį ir jūros gėrybes mėgstu bet kokias ir bet kaip paruoštas, bet savo ruoštos skumbrės nekeisčiau į nieką. Bandžiau marinuoti įvairias žuvytes, bet skumbrė gaunasi aukščiausios klasės.

Kaip užmarinuoti?

Imame 1 vnt šaldytos skumbrės, plauname, valome ir pjaustome gabaliukais. Čia svarbiausia neleisti žuvelei atšilti, visas manipuliacijas atliekame su šaldyta skumbre!

Nulupame ir supjaustome 3 svogūnus ir 3 česnako skilteles.

Skumbrę, svogūnus ir česnakus dedame į dubenį, dedame 0,5 arbatinį šaukštelį cukraus, 1 valgomąjį šaukštą druskos su kaupu (galima ir daugiau, pagal skonį).

Toliau 2 valgomuosius šaukštus acto, 5-6 šaukštus aliejaus, maltų aitriųjų pipirų, kvapiųjų pipirų žirnelių, lauro lapelį. Atsargiai permaišome. Sudedame tankiai į stiklainį, uždengiame dangteliu ir į šaldytuvą parai.

Kai skumbrė atšils, ji išleis sultis ir plius marinatas – tai ko reikia!

O po paros verdame bulvytes, ištraukiame mūsų žuvytę…Viskas… žodžių nėra, tik jausmai!!!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page