Receptai
Marinuojame skumbrę. Žuvis – pirštelius apsilaižysi!
Žuvį ir jūros gėrybes mėgstu bet kokias ir bet kaip paruoštas, bet savo ruoštos skumbrės nekeisčiau į nieką. Bandžiau marinuoti įvairias žuvytes, bet skumbrė gaunasi aukščiausios klasės.
Kaip užmarinuoti?
Imame 1 vnt šaldytos skumbrės, plauname, valome ir pjaustome gabaliukais. Čia svarbiausia neleisti žuvelei atšilti, visas manipuliacijas atliekame su šaldyta skumbre!
Nulupame ir supjaustome 3 svogūnus ir 3 česnako skilteles.
Skumbrę, svogūnus ir česnakus dedame į dubenį, dedame 0,5 arbatinį šaukštelį cukraus, 1 valgomąjį šaukštą druskos su kaupu (galima ir daugiau, pagal skonį).
Toliau 2 valgomuosius šaukštus acto, 5-6 šaukštus aliejaus, maltų aitriųjų pipirų, kvapiųjų pipirų žirnelių, lauro lapelį. Atsargiai permaišome. Sudedame tankiai į stiklainį, uždengiame dangteliu ir į šaldytuvą parai.
Kai skumbrė atšils, ji išleis sultis ir plius marinatas – tai ko reikia!
O po paros verdame bulvytes, ištraukiame mūsų žuvytę…Viskas… žodžių nėra, tik jausmai!!!