Receptai

Marinuoti pipirai: kartą pabandę, niekada nepamiršite

Receptas pas mane seniai. Ruošiu kasmet, apie 40-50 vieno litro stiklainių.

Mėgaujamės skaniais marinuotais pipirais vis žiemą!

Ingredientai:

  • saldžioji paprika – 7 kg
  • kalendra ir saliero žalumynai po 200 g
  • česnakas – 1 galvutė
  • pipirų žirneliai – 10 vnt
  • lauro lapai

Marinatas:

  • rafinuotas saulėgrąžų aliejus – 0,5 l
  • vanduo – 0,5 l
  • actas 9% – 100 ml
  • druska – 3 valgomieji šaukštai
  • cukrus – 100 g

Paruošimo receptas:

 

Pipirų sėklas išimame, pjauname perpus, galima į 4 dalis.

Žalumynus susmulkinkite, česnaką supjaustykite plokštelėmis.

Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užvirinkite.

Blanširuokite pipirus marinate 5 min.

Karštus pipirus išdėliokite į sterilizuotus stiklainius, užberdami žalumynais su česnaku, užpilkite marinatu.

Pripildytus stiklainius sterilizuojame puode.

Į puodo dugną būtinai dėkite audinio servetėlę.

Nuo vandens užvirimo momento sterilizuokite pipirus puode 20 min (1l stiklainius).

Užsukite dangtelius.

Užklokite apklotu parai.

Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page