Receptai
Mėgstu neįprastus patiekalus, paruoštus iš įprastų produktų. Pekino kopūstas su faršu
Mėgstu neįprastus patiekalus, paruoštus iš įprastų produktų. Ir paruošimo būdas taip pat turi būti paprastas bei lengvas. Turiu 2 tokius patiekalus iš Pekino kopūsto ir faršo.
Pirmasis patiekalas: ant minkštų Pekino kopūsto dalių paskirstau faršą tik su druska ir prieskoniais, susuku suktinukus ir troškinu grietinės bei pomidorų pastos padaže (recepto nuoroda žemiau).
Skonis ypatingas, patiekalas originalus ir labai skanus. Ir yra dar antras patiekalas, kuriuo šiandien ir pasidalinsiu. Jis gaminamas neįtikėtinai lengvai ir paprastai iš nedidelio kiekio paprastų produktų. Tai neįprastas patiekalas iš Pekino kopūsto ir faršo.
Ingredientai:
– 300 g mėsos faršo
– 6 Pekino kopūsto lapai
– 2 kiaušiniai
– 5 valgomieji šaukštai (be kaupo) miltų
– 1 valgomasis šaukštas (be kaupo) krakmolo
– aliejus pagal skonį
– malti pipirai pagal skonį
– druska pagal skonį
Instrukcijos:
1. Paruošimui tinka bet koks faršas, pas mane jautienos. Gardiname faršą druska, pipirais ir permaišome. Be prieskonių ir druskos į faršą nieko nededame. Pagal skonį patiekalas gaunasi kaip iš vientisų mėsos gabalėlių.
2. Nupjauname švelnias Pekino kopūsto lapų dalis.
3. Ant pusės švelniosios lapo dalies paskirstome faršą (per 1/6 dalies).
4. Uždengiame faršą antrąja lapo puse ir prispaudžiame. Jei lapuose susidaro nedidelės skylutės, iš vidinės pusės uždengiame jas nedideliais lapų gabalėliais, kuriuos nuplešiame nuo nupjautų dalių.
5. Miltus permaišome su krakmolu, taip apvoliojimas geriau užsitvirtina ant lapų ir neatsisluoksniuoja. Gilioje lėkštėje suplakame kiaušinius su druska. Kopūsto ir faršo ruošinius suvilgome vandeniu, apvoliojame miltuose su krakmolu, paskui mirkome kiaušiniuose.
6. Dedame kopūstus su faršu po 3 į karštą aliejų (3-4 valgomieji šaukštai) ir apkepame ant vidutinės ugnies apie 2 min.
7. Paskui apverčiame ir kepame dar 2 min. Nei faršas, nei kopūstas per tiek laiko nepasigamina, patiekalas tik apskrunda.
8. Perdedame apkeptą kopūstą su faršu į formą, uždengiame folija ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
9. Kopūstas išlieka švelnus, faršas gatavas. Patiekalas nuostabiai kvepia. Perdedame mėsos patiekalą į lėkštę ir iškart patiekiame su mėgstamu garnyru.
10. Faršas gaunasi švelnus ir sultingas, kopūstas minkštas. Dėl to, kad į faršą nedėjome nieko, išskyrus druską ir prieskonius, patiekalo skonis lyg iš mėsos gabalėlių. Tai įdomu ir labai skanu. Gero apetito!!!