Receptai

Naminis kebabas orkaitėje

Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė 450 g
  • vištienos file 400 g
  • svogūnas 0,5 vnt
  • paprika 0,5 vnt
  • kalendra 25 g
  • česnakas 3 skiltelės
  • sviestas 80 g
  • paprikos milteliai 1 arbatinis šaukštelis
  • uccho suneli 1 arbatinis šaukštelis
  • šafranas 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kalendros sėklos 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska 1 arbatinis šaukštelis

Paruošimas:

Mėsmale sumalkite papriką ir svogūną. Paskui dėkite masę į sietelį ir leiskite nutekėti sultims. Smulkiai supjaustykite šviežią kalendrą ir česnaką.

Paskui sumalkite kiaulieną ir vištieną. Sumaišykite mėsą, daržoves, žalumynus, česnaką, grūstas kalendros sėklas ir kitus prieskonius dubenyje. Dėkite kambario temperatūros sviestą ir kruopščiai permaišykite faršą.

Dėkite faršą ant iš anksto išmirkytų vandenyje iešmelių, suteikite kebabo formą.

Pašaukite į orkaitę ant grotelių. Apačioje dėkite skardą. Nustatykite maksimalią temperatūrą su konvekcija. Kepkite apie 12 min.

Related Articles

You cannot copy content of this page