Receptai

Nevargstu su sriubomis: gaminu jas iš ruošinių – šaldiklyje 15 vienetų užima mažiau vietos, nei koldūnų pakuotė

Per išeigines, kai man atsiranda laisvo laiko, aš dažnai darau daugelį išankstinių ruošinių patiekalams
(pavyzdžiui, sriuboms), kurias paskui galima labai greitai pagaminti darbo dieną. Paprastai apie 15 vnt
tokių ruošinių aš galiu padaryti per visai neilgą laiką, o ir vietos šaldiklyje jie užima ne taip ir daug, net
mažiau, nei koldūnų pakuotė. Be to, jie daug sveikesni. Šiame straipsnyje aš truputį papasakosiu, kaip
pagaminti tokius ruošinius savo rankomis.

Ruošinys iš morkų ir svogūnų

Aš labai mėgstu morkas, todėl noriu, kad mano sriuboje jų būtų pakankamai daug. Taigi, tarp mano
ruošinių būtinai yra mišinys iš apkeptų morkų su svogūnais. Jį pagaminti gana paprasta ir tai man užima
ne daugiau 20 min.

Taigi, pirmiausia aš imu didelį kiekį morkų. Paprastai tam, kad paruoščiau 15-20 ruošinių, man reikia nuo
3 iki 5 kg šių daržovių. Kad sumažinčiau darbo kiekį, aš jų netarkuoju, o tiesiog naudoju virtuvinį
kombainą su vidutinio dydžio trintuve.


Svogūnus aš irgi kapoju kombaine, kad gautųsi stambūs gabalėliai.

Dedu į atskirą dubenėlį.

Tarkuotas morkas aš pradedu apkepti keptuvėje (paprastai man reikia keleto jų), palaipsniui pildama
vandens, kad daržovės nepridegtų. Žinoma, esant pageidavimui taip pat galima naudoti aliejų, bet tada
ruošinys bus ne toks dietinis. Paskui, kai tik morkos pasidarys truputį minkštesnės, dedu svogūnus ir
kepu kol bus gatavi.

Gautą ruošinį išdėlioju į uždaromus hermetiškus maišelius.

Atsargiai juos išlyginu, kad neužimtų daug vietos, ir dedu į krūvelę.

Ruošinys iš burokėlių

Taip pat būtinai aš iš anksto pasiruošiu burokėlių, kad būtų galima greitai paruošti sriubą ar barščius.

Tam aš iš anksto kepu orkaitėje nuluptus burokėlius 40 min, o paskui smulkinu virtuviniame kombaine.

Juos aš taip pat dedu į maišelius, bet žymiai mažesnės talpos. Tokie ruošiniai gali laikytis šaldymo
kameroje iki pusės metų.

Related Articles

You cannot copy content of this page