Receptai
Sauso sūdymo skumbrė
Ingredientai
- skumbrė 1 vnt
- druska 1,5 valgomojo šaukšto
- cukrus 1,5 arbatinio šaukštelio
- saulėgrąžų aliejus 1 valgomasis šaukštas
- lauro lapai 4 vnt
- malti juodieji pipirai 0,5 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
Skumbrę atšildykite, nupjaukite galvą, uodegą ir pelekus, išvalykite vidurius. Ypatingą
dėmesį skirkite juodos plėvelės pašalinimui pilvo viduje, kitaip sūdyta žuvis bus karti.
Padarykite dvi įpjovas išilgai stuburo, išimkite jį ir pašalinkite iš file kaulus, kiek įmanoma.
Dėkite žuvies puseles ant maistinės plėvelės pilvu į viršų, pabarstykite druska ir cukrumi, apliekite aliejumi ir ant vienos pusės išdėliokite lauro lapus.
Sujunkite file puseles ir apvyniokite 2-3 plėvelės sluoksniais. Paskui dėkite žuvį į
plastikinį maišelį ir dėkite į šaldytuvą parai. Per tą laiką pageidautina žuvį apversti 1-2
kartus.
Tegu jūsų nebaugina trumpas žuvies sūdymo laikas: skumbrei pilnai pakanka paros tam,
kad gerai persisunktų druska ir prieskoniais. Esant pageidavimui, lauro lapus galite
pakeisti citrina ir dėti truputį džiovinto raudonėlio.