Receptai

Tai labai patogus ir paprastas keptų kotletų paruošimo būdas. Viryklė ir keptuvė lieka švarūs. O kotletai gaunasi sultingi, aromatingi ir labai skanūs

Gaminu taip ne tik kotletus. Tai labai patogus ir paprastas keptų kotletų paruošimo būdas. Keptuvės dangčiu uždengti nereikia, tačiau viryklė, virtuvės sienelė ir keptuvė lieka švarūs. O kotletai gaunasi sultingi, aromatingi ir labai skanūs.

6 porcijos

Pasiruošimo laikas 20 min. Gaminimo laikas 30 min.

Ingredientai:

– 650 g mėsos faršo
– 2 riekelės batono
– 1 svogūnas (didelis)
– 200 ml pieno
– 4 valgomieji šaukštai aliejaus
– pagal skonį prieskonių
– pagal skonį druskos

Instrukcijos:

1. Kotletų paruošimui tiks bet koks faršas pagal skonį. Pas mane naminis faršas iš kiaulienos ir
jautienos.

2. Pagardiname faršą bet kokiais prieskoniais (pas mane adžikos mišinys), druska, stambiai sutarkuotu svogūnu ir batono riekėmis, mirkytomis piene.

3. Gerai permaišome, imame faršą porcijomis į delną ir truputį pamušame. Viso faršo gaunasi 900 g.

4. Nuo kepimo popieriaus rulono atplešiame didelį gabalą, išklojame juo keptuvės dugną ir šonus. Popierius turi truputį išlįsti už keptuvės bortelių. Dalį popieriaus galima nukirpti žirklėmis, kad gautųsi lygūs kraštai. Pilame aliejų.

5. Naudoju popierių, padengtą maistiniu silikonu. Faršą dalijame į 6 dalis, formuojame kotletus ir dedame į įkaitintą aliejų. Specialiai nenaudoju apvoliojimui miltų ar džiūvėsėlių, kad parodyčiau,jog ir be apvoliojimo kotletai neprilips prie popieriaus.

6. Gaminame kotletus be dangčio iš pradžių ant vidutinės ugnies ,kol apskrus iš abiejų pusių. Paskui sumažiname ugnį ir kepame toliau, periodiškai apversdami. Pagal laiką išeina apie 30 min.

7. Taip kepant aliejus su riebalais nuo kotletų verda ir burbuliuoja, bet nesitaško į šalis. Ir viryklė, ir sienelė lieka visiškai švarios. Ant pačios keptuvės per popierių prasisunkia šiek tiek aliejaus, kuris lengvai nusiplauna. Kotletai neturi jokio kvapo ir skonio nuo popieriaus. Kotletai gaunasi sultingi ir labai skanūs.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page