Receptai

Pyragas su baklažanais

Ingredientai

  • kiaušiniai – 2 vnt
  • pienas – 300 ml
  • saulėgrąžų aliejus – 150 ml
  • cukrus – 2 valgomieji šaukštai
  • druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • mielės – 10 g
  • kvietiniai miltai – 480 g
  • baklažanai – 2 vnt
  • čederio sūris – 100 g
  • grietinėlės sūris – 200 g
  • sezamai – pagal skonį

Paruošimas:

Atskirkite 1 trynį ir atidėkite į šalį. Į likusius kiaušinius pilkite pieną, 100 ml aliejaus, cukrų,
1 arbatinį šaukštelį druskos ir mieles, gerai permaišykite. Suberkite miltus ir užmaišykite
minkštą tešlą.

Gilią 35×24 cm dydžio skardą sutepkite saulėgrąžų aliejumi. Dėkite į ją tešlą, suvilgykite
rankas aliejumi ir paskirstykite tešlą tolygiu sluoksniu ant dugno. Uždenkite plėvele ir
palikite 40 min.

Smulkiai supjaustykite baklažanus, pasūdykite ir apkepkite juos 2 valgomuosiuose
šaukštuose saulėgrąžų aliejaus 7-8 min. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, dėkite į daržoves
tarkuotą čederį ir permaišykite.

Pakilusią tešlą padalinkite į 8 juosteles, pirštais darydami skersas linijas. Į gautus
griovelius išdėliokite įdarą. Tešlos kraštus sutepkite plaktu tryniu ir pabarstykite sezamu.
Dėkite grietinėlės sūrį į konditerinį maišelį ir išspauskite ant baklažanų. Įkaitinkite orkaitę
iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 30 min.

Leiskite pyragui truputį ataušti ir galite patiekti. Kepinys su baklažanais taps pilnaverte ir
skania pamaina duonai prie pirmųjų ir pagrindinių patiekalų. Daržovių pyragas puikiai tiks
rytiniam užkandžiui. Taigi, išsisaugokite receptą ir bandykite!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page