Receptai

Receptas iš mūsų vaikystės: trapūs smėliniai majonezinės tešlos sausainiai

Idealios vaišės prie arbatos!

Ingredientai:

  • sviestas – 200 g
  • cukrus – 200 g
  • majonezas – 200 g
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • miltai – 4 stiklinės
  • kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis

Paruošimas:

Rankomis pertriname atšaldytą sviestą su miltais iki trupinių. Dedame kiaušinius, majonezą, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų. Užmaišome minkštą ir elastingą tešlą.

Uždengiame tešlą plėvele ir dedame į šaldytuvą 30 min.

Dalijame tešlą porcijomis ir paeiliui leidžiame per mėsmalę su sausainių antgaliu. Dedame į kepimo popieriumi užtiestą skardą.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 min.

Gatavus sausainius pabarstome cukraus pudra.

Jei mėgstate aguonas, ruošiant tešlą galima įberti 2 valgomuosius šaukštus iš anksto verdančiame vandenyje mirkytų aguonų. Gaunasi stulbinančiai skanu.

Related Articles

You cannot copy content of this page