Receptai
Rudenį būtinai verdu slyvas šokolade: žiemą šią uogienę suvalgome pirmiausia ir pasiliekame kelis stiklainius dovanoms
Receptas:
slyvos – 1 kg (be kauliukų)
cukrus – 600 g
cinamonas – 1 lazdelė
kakava – 40 g
riešutai – 50 g
Paruošimas:
Slyvas plauname, pjaustome į 2 dalis ir pašaliname kauliukus.
Suberiame į virimo puodą. Užberiame cukrumi ir paliekame 5-6 valandoms, slyvos turi išleisti sultis.
Po 6 valandų dedame ant ugnies, užviriname ir įdedame cinamono lazdelę.
Sumažiname ugnį ir verdame 15 minučių, periodiškai pamaišydami uogienę, putų nenuimame.
Po 15 minučių beriame kakavą. Ir riešutus, pas mane migdolai, bet galima imti ir lazdynų.
Viską permaišome, verdame uogienę visą laiką pamaišydami dar 15 min. Žiūrėkite, kad uogienė neprisviltų.
Po 15 minučių išimame cinamoną, permaišome ir verdame dar 1-2 min.
Išjungiame ugnį ir išdėliojame uogienę į švarius sterilizuotus stiklainius. Užsukame dangtelius. Ir apverčiame stiklainius ant dangtelių 5 min.
Šokoladinė slyvų uogienė gaunasi labai skani, sodri, aromatinga. Tai vienas mano mėgstamiausių slyvų uogienių receptų.
Gaminama paprastai vos per 30 minučių, o gaunasi tiesiog nepakartojama.