Receptai
Keptuvėje keptos šviežios dešrelės
Ingredientai
– mėsos faršas 800 g
– kiaušinis 1 vnt
– česnakas 5-6 skiltelės
– miltai 2 valgomieji šaukštai
– vanduo 60 ml
– morka 1 vnt
– svogūnai 2 vnt
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– aliejus kepimui 3 valgomieji šaukštai
Eiga
– Paruoškite būtinus produktus. Iš anksto paruoškite bet kokios mėsos rūšies faršą. Puikiai tiks
kiaulienos ir vištienos arba kiaulienos ir jautienos mišinys. Į gilų indą įmuškite kiaušinį, dėkite smulkintą česnaką, druską ir maltus pipirus, išplakite šluotele iki vienalytės masės.
– Kiaušinių mišinį pilkite į mėsos faršą, permaišykite. Dėkite nurodytą kiekį miltų.
– Masę kruopščiai permaišykite, geriau rankomis, kad gautųsi vienalytė masė. Paskui faršą išmuškite – pakelkite nedideles faršo porcijas aukštyn, staigiai meskite žemyn, trenkdami į lentelę ar indą. Faršą uždenkite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą 15-20 min. Atšaldytas faršas taps vientisesnis.
– Paruoškite švarų plastikinį butelį, nupjaukite dugną, palikdami dalį su kaklu. Išimkite faršą iš šaldytuvo, dėkite į butelį kuo stangriau. Butelyje neturi būti tarpų, kitaip dešrelės nesigaus lygios. Rankomis stumdami faršą, pro kakliuką išspauskite nedideles vienodo ilgio juosteles.
– Ant ugnies dėkite keptuvę su pakankamu aliejaus kiekiu, gerai įkaitinkite, dėkite faršo juosteles.
Kepkite jas ant vidutinės ugnies iš visų pusių, kol įgaus rusvą plutelę, apie 2 minutes iš
kiekvienos.
– Tuo pačiu pasiruoškite keptas daržoves. Daržoves nulupkite, svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite „korėjietiškai“. Svogūną dėkite į ketaus katilą arba storasienę ketaus keptuvę aukštais borteliais. Pirmiau pilkite riebalus, kurie liko nuo dešrelių kepimo. Po kelių minučių į svogūnus dėkite morkas. Kepkite daržoves kol suminkštės 5 min.
– Ant daržovių išdėliokite keptas dešreles.
– Užpilkite jas vandeniu, pasūdykite.
– Troškinkite uždengę ant nedidelės ugnies sekančias 15-20 min.
– Gatavas šviežias dešreles dėkite ant salotų lapų, patiekite. Gero apetito!