Receptai
Šaltas vasariškas tortukas, labai greitas
Ingredientai:
– 0,5 l grietinės
– 1 stiklinė cukraus
– 1 pakuotė želatinos (25 g)
– 0,5 stiklinės šalto vandens
– 300 g biskvito
– braškės
– kiviai
Paruošimo receptas:
Biskvitą galima nusipirkti gatavą ar išsikepti savarankiškai.
Pradžiai želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Kol užsiimsime likusių produktų paruošimu, jis kaip tik ir išbrinks.
Vaisius nuplauname, nulupame ir supjaustome.
Biskvitą pjaustome nedideliais gabalėliais.
Grietinę sumaišome su cukrumi ir suplakame mikseriu.
Išbrinkusią želatiną pašildome ant vandens vonios neužvirindami.
Pilame į grietinės kremą, išmaišome.
Gilų indą užtiesiame maistine plėvele.
Ant dugno beriame kelias uogas.
Virš jų dedame biskvito gabalėlius.
Užpilame kremu. Ir toliau dedame sluoksniais.
Viršų dar pridengsime plėvele ir dėsime į šaldytuvą.
Po 3 valandų tortas gatavas.