Receptai

Panakota, su vyšniomis: receptas, kurį aš pavogiau iš „michelininio“ restorano

Panakota – populiarus itališkas desertas, kurio nesigėdija patiekti geriausiuose pasaulio restoranuose.

Bet dabar jums neteks išlaidauti brangioms įstaigoms, todėl kad mes išsiaiškinome, kaip paruošti tikrą vyšninę panakotą namų sąlygomis! Svarbiausia – laikytis proporcijų, ir viskas pavyks!

Jums prireiks:

  • 150 g vyšnių
  • 200 ml 33% grietinėlės
  • 100 ml pieno
  • 100 g cukraus
  • 25 g želatinos
  • 150 ml vandens

  1. Užpilkite želatiną 50 ml šalto vandens ir palikite 10 min.
  2. Supilkite grietinėlę ir pieną į prikaistuvį, pastatykite ant ugnies ir įkaitinkite, neužvirindami.
  3. Suberkite cukrų ir leiskite jam ištirpti, pastoviai maišydami.
  4. Dėkite pusę paruoštos želatinos į grietinėlės mišinį. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir išpilstykite į indus.
  5. Į kiekvieną indą dėkite po kelias vyšnias ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
  6. Likusias vyšnias užpilkite 100 ml vandens ir dėkite ant ugnies. Užvirinkite ir dėkite likusią želatiną. Kruopščiai permaišykite ir leiskite ataušti.
  7. Kai grietinėlės mišinys šaldytuve sustings, pilkite viršun vyšnių žele su uogomis.
  8. Dėkite atgal į šaldytuvą kad pilnai sustingtų.

Related Articles

You cannot copy content of this page