Receptai
Gaminame aromatingą nevirtą braškių uogienę

Gaminti braškių uogienę žiemai neverdant uogų labai paprasta: sumaišome su cukrumi, sutriname
(šakute ar blenderiu) ir užšaldome.

Ingredientai
- braškės – 1200 g
- cukrus – 1200 g
Paruošimas:
Nuplauname braškes ir pašaliname uodegėles.

Uogos dedamos į indą plačiu dugnu ir apiberiamos cukrumi, kad pilnai padengtų.

Atsargiai permaišykite braškes su cukrumi ir palikite vėsioje vietoje 2 val.

Paskui mes blenderiu ar šakute paversime sirupą su braškėmis į nevirtą braškių uogienę.

Uogienės konsistenciją kontroliuokite savarankiškai. Man patinka ne per daug pertrinta, o kad vietomis jaustųsi braškių minkštimas.

Greita nevirta braškių uogienė gatava, ragaukite!

2-3 dienas ji, žinoma, pastovės šaldytuve, bet jei norėsite išsaugoti ją ilgam – užšaldykite plastikiniuose indeliuose.



