Receptai
Skanių kotletų paruošimo paslaptys
Gatavas faršas – neretas „svečias“ mūsų šaldytuve.
Jautienos, kiaulienos, avienos, vištienos ir kt. – jį galima dėti ne tik į sriubą, ryžius, bulves, makaronus, bet ir paruošti iš jo skanius, sultingus kotletus.
Svarbiausia – žinoti kelias skaniausių kotletų paruošimo paslaptis, kurias mes ir atskleisime šiame straipsnyje.
1. Naudokite tik naminį faršą. Iš parduotuvinio vargu ar išeis aukščiausios klasės kotletai. Geriausia sumaišyti 2 skirtingas rūšis: kiaulieną, jautieną, avieną, kalakutieną.
2. Kad suteiktumėte kotletams papildomo sultingumo ir pikantiškumo, į faršą dėkite smulkiai
supjaustytą ir iš anksto apkepintą svogūną.
3. Daugelis šeimininkių sultingumui į faršą deda maltos cukinijos, kopūsto, bulvių ir kiaulienos lašinių, o purumui – gabalėlį duonos. Tik, kaip rodo praktika, naudoti reikėtų ne šviežią duoną, o truputi padžiuvusią, kadangi šviežias batonas pasižymi didesniu klijingumu, kas suteikia gaminiams nelabai apetitišką išvaizdą.
4. Patyrusios šeimininkės į mėsos faršą deda truputį grūsto ledo. Greitai, kol ledas nepradėjo tirpti, išmaišo visą mėsos masę, formuoja kotletukus ir deda juos į keptuvę. Kai ledas ištirpsta, toje vietoje susidaro tuštuma. Tai ir suteikia kotletams papildomo purumo.
5. Sultingumui į kotleto vidų dėkite gabalėlį sviesto. Bus labai skanu!
6. Kepkite kotletus ant aliejaus ar ištirpinto sviesto. Iš pradžių – ant didelės ugnies. Kai susidaro plutelė, sumažinkite ugnį. Tai leis išsaugoti gaminių sultingumą. Dažnai jų nevartykite, pakanka porą kartų.
7. Pagal pageidavimą pamirkykite jūsų kotletukus plaktame baltyme, taip jie gausis ypač skanūs ir
sultingi.
Gero apetito!
Galbūt jūs turite savo skanių, sultingų kotletų paruošimo paslapčių? Dalinkitės su mumis visais
komentaruose.