Receptai

Skumbrės kotletai

Ingredientai

– šaldyta skumbrė 2 vnt
– svogūnas 1 vnt
– česnakas 2 skiltelės
– kiaušinis 1 vnt
– avižiniai dribsniai 2 valgomieji šaukštai
– sviestas 30 g
– malti juodieji pipirai 2 žiupsniai
– druska pagal skonį
– malti džiūvėsėliai 5 valgomieji šaukštai

Eiga

– Iš anksto atšildykite skumbrę – palikite porai valandų kambario temperatūroje, kad pilnai atitirptų.
Pašalinkite galvas ir pelekus. Išskroskite, kruopščiai išplaukite pilvo ertmę, kad nebūtų juodos
plėvelės. Nuimkite odą. Perpjaukite žuvį išilgai stuburo į dvi dalis, pašalinkite stuburą ir kaulus.
File supjaustykite gabalėliais.

– Nulupkite didelį svogūną ir kelias česnako skilteles. Perpjaukite svogūną į 4-6 dalis, kad jis
lengvai tilptų mėsmalėje. Skumbrės file kartu su svogūnu ir česnaku sumalkite mėsmale vieną ar
du kartus, jei pergyvenate, kad galėjo papulti koks nors kaulelis.

– Į žuvies faršą dėkite suminkštėjusį sviestą, kiaušinį, pipirus, druską ir avižinius dribsnius (tiks bet
kokie, tiek įprasti, tiek greito paruošimo, jų užduotis – sugerti skystį, kuris vienaip ar kitaip bus
žuvyje, kuri buvo šaldyta).

– Masę gerai išmaišykite rankomis. Uždenkite lėkšte ar plėvele ir dėkite į šaldytuvą 30 min. Per tą
laiką žuvytė truputį pasimarinuos, o faršas taps stangresnis ir paklusnesnis, juk išbrinks dribsniai.

– Rankas suvilgę vandeniui, formuokite nedidelius pailgus kotletukus ir apvoliokite juos
džiūvėsėliuose.

– Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies kotletus, kol parus – maždaug 5-6 minutes iš abiejų
pusių, ugnis turi būti nedidelė, kad jie kaip reikiant iškeptų.

 

– Apskrudusius skumbrės kotletus dėkite ant servetėlių, kad pašalintumėte nereikalingus riebalus.

O paskui patiekite su bet kokiu garnyru: ryžiais ar bulvių koše, troškintomis daržovėmis ar
lengvomis salotomis. Jei patieksite šaltus, galima pagardinti krienais ar garstyčiomis. Gero
apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page