Receptai

Smėliniai sausainiai „Kiaušiniai“

Ingredientai

  • pienas – 500 ml
  • kvietiniai miltai – 300 g
  • cukrus – 240 g
  • sviestas – 150 g
  • kiaušinio trynys – 4 vnt
  • kukurūzų krakmolas – 50 g
  • kiaušinis – 1 vnt
  • vanilė – 1 vnt
  • citrinos žievelė – pagal skonį

Paruošimas:

Į dubenį dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą kartu su puse cukraus ir
tarkuota citrinos žievele. Permaišykite mediniu šaukštu ar mikseriu iki vienalytės masės.

Dėkite kiaušinį ir kruopščiai permaišykite. Paskui berkite miltus ir užmaišykite minkštą
tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

Tuo metu pilkite pieną į prikaistuvį ir dėkite ten perpjautą vanilės ankštį. Pašildykite pieną
ant lėtos ugnies. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, berkite
kukurūzų krakmolą ir gerai permaišykite, kad gautumėte vienalytį kremą.

Išimkite vanilės lazdelę iš pieno ir lėtai supilkite į prikaistuvį kiaušinių mišinį, toliau
maišydami. Ruoškite kremą ant labai silpnos ugnies, pastoviai maišydami, kol sutirštės.

Perpilkite viską į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Leiskite kremui pilnai ataušti.

Paimkite atšaldytą tešlą, suminkštinkite ją rankomis ir kočėlu iškočiokite ant miltais
pabarstyto darbastalio. Supjaustykite tešlą apie 5 cm diametro apskritimais. Turi būti
lyginis skaičius.

Pirštų galiukais suteikite sausainiui kiaušinio formą. Pusėje sausainių padarykite
nedideles apvalias skyles centre. Tam galima naudoti plastikinio butelio kamštelį.

Dėkite tešlą į skardą, užtiestą kepimo popieriumi. Kepkite sausainius iki 170 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. Išimkite tešlą iš orkaitės ir leiskite jai pilnai ataušti.

Sausainį be skylės tepkite plikytu kremu, viršuje dėkite sausainį su skyle ir pabarstykite
vaišes cukraus pudra.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page