Receptai

Šokoladinis varškės pyragas „Dygsniuota antklodė“

Ingredientai:

  • Varškės įdaras:
  • varškė 360 g
  • kiaušinis 1 vnt
  • cukrus 70 g
  • vanilinis cukrus 10 g
  • kukurūzų krakmolas 30 g

Tešla:

  • kiaušiniai 3 vnt (arba 4 maži)
  • cukrus 200 g
  • kakava 2 valgomieji šaukštai
  • aliejus 100 ml
  • pienas 100 ml
  • miltai 250 g
  • kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis

Pirmiausia paruošime formą. Pas mane 29×21 dydžio forma pagal vidinę pusę. Iškloti ją kepimo popieriumi. Kad popierius geriau gultų į formą, sudrėkinkite jį vandeniu.

Jei popieriaus nėra, sutepkite formą sviestu ir pabarstykite miltais.

Visus ingredientus varškės įdarui reikia suplakti blenderiu iki vienalytės kreminės būsenos.

Perdėti varškės masę į konditerinį maišelį. Jei tokio nėra, pasinaudokite storesniu plastikiniu maišeliu. (Mūsų darbe viena moteris senais laikais pastoviai naudodavo pieno maišelį, nukirpdavo jo kampelį ir dirbdavo, taigi, galima pasinaudoti šia gudrybe).

Įjungiame orkaitę kaisti iki 180 laipsnių.

Tešlai plakame kiaušinius su cukrumi, kol masė padidės 4 kartus (kaip biskvitui).

Sumažiname mikserio greitį ir pilame pieną bei aliejų (viskas turi būti kambario temperatūros).

Iškart sijojame kakavą, miltus ir kepimo miltelius. Maišome mentele ir šluotele rankiniu būdu.

Gaunasi šokoladinio biskvito tešla.

Pilame tešlą į formą. Konditeriniu maišeliu spaudžiame juosteles iš varškės masės.

Dedame kepti į orkaitę 180 laipsnių apie 35-40 minučių, tikriname dantų krapštuku, kol bus sausas.

Žiūrėkite, kokios mielos ir apetitiškos pagalvėlės gavosi.

Ne tik varškės sluoksnis, bet ir pats biskvitas gaunasi labai lengvas ir švelnus.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page