Receptai
Suktinukai iš lavašo su šprotais
Ingredientai
- lavašas 2 vnt
- šprotai 240 g
- lydytas sūris 200 g
- kietasis sūris 100 g
- svogūnų laiškai 20 g
- kiaušiniai 2 vnt
- česnakas pagal skonį
- druska pagal skonį
Paruošimas
Pirmiausia paruoškite produktus. Kietai išvirkite kiaušinius. Ataušinkite juos ir nulupkite. Sutarkuokite kiaušinius vidutine trintuve ir kol kas atidėkite. Taip pat susmulkinkite ir kietąjį sūrį.
Abu plonus lavašus ištieskite ant stalviršio. Pertepkite juos lydytu sūriu. Jį galite pakeisti majonezu su česnaku. Pirmąjį lavašą tolygiai pabarstykite tarkuotu sūriu.
Uždenkite jį antruoju lavašu lydytu sūriu į viršų. Šprotus išimkite iš skardinės, nusunkite nereikalingą aliejų. Susmulkinkite žuvį ir tolygiai išdėliokite ant lydyto sūrio.
Ant šprotų dėkite sluoksnį tarkuotų kiaušinių. Pabarstykite įdarą kapotais svogūnų laiškais, pasūdykite pagal skonį. Atsargiai susukite vyniotinį ir apvyniokite jį maistine plėvele.
Patiekalas bus gatavas po valandos šaldytuve. Tada vyniotinį išimkite, išvyniokite ir supjaustykite apie 2 cm storio riekutėmis. Jei planuojate lavašo suktinukus su šprotais imti į pikniką, pjaustykite juos vietoje. Taip užkandis išliks sultingas ir neapdžius. Gero apetito!