Receptai
Sumuštinis su svogūnų žiedais ir mėsa: kad svogūnai nepaliktų nemalonaus poskonio, juos reikia pamirkyti piene
Kartais norisi pusryčiams palepinti save ir artimuosius kažkuo labai skaniu ir sočiu. Siūlome jums apetitiškų sumuštinių su virta mėsa ir apkeptais svogūnais receptą. O kad svogūnai nepaliktų nemalonaus poskonio, juos iš anksto reikia užmerkti piene.
Pagrindiniai komponentai
Vieno sotaus sumuštinio paruošimui jums prireiks:
- virta mėsa (1 didkepsnis)
- salotos lapai
- pomidorų padažas
- pusė nedidelio svogūno
- pusė stiklinės miltų
- pusė stiklinės pieno
- truputis druskos, juodųjų pipirų, paprikos ir džiovintų česnakų
- 1-2 česnako skiltelės
- 2 duonos riekės
- 1 mocarelos riekė
- gabalėlis sviesto
- truputis aliejaus apkepimui
Be to, jums reikės keptuvės ir pjaustymo lentos.
Ingredientų paruošimas
Pusę svogūno nulupkite ir supjaustykite maždaug 3-4 mm storio žiedais.
Į nedidelį dubenėlį pilkite pieną ir ten užmerkite svogūnus maždaug 5 min. Tai reikalinga tam, kad kepimo metu ant jų gerai laikytųsi miltai.
Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su druska, maltais juodaisiais pipirais, paprika ir džiovintais česnakais. Po to į dubenį dėkite piene mirkytus svogūno žiedus ir gerai apvoliokite juos sausame mišinyje.
Dėkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įkaitinkite joje aliejų ir apkepkite svogūnus. Periodiškai juos pamaišykite, bet nelabai intensyviai, kad nenubyrėtų miltai. Kai svogūnų žiedai taps auksaspalviai ir traškūs, dėkite juos ant lėkštės su popierine servetėle, kad susigertų nereikalingi riebalai.
Ištirpinkite gabalėlį sviesto ir silikoniniu teptuku aptepkite juo abi kiekvienos duonos riekės puses. 2 česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir dėkite ant kiekvienos riekės vidinės pusės. Dabar abi riekes apkepkite iš dviejų pusių, kol jos pasidarys traškios.
Sumuštinių surinkimas
Ant vienos riekės, kol ji dar karšta, dėkite mocarelos gabalėlį, o ant kitos – porą salotos lapų. Pagal pageidavimą galite pridėti truputį tarkuotos morkos ir smulkiai supjaustyto kopūsto.
Virtą mėsą supjaustykite juostelėmis ir dėkite ją ant salotų. Apšlakstykite juosteles savo mėgstamu pomidorų padažu.
Dabar liko ant mėsos padėti apkeptus traškius svogūnus ir uždengti antra duonos rieke su mocarelos gabalėliu. Jūsų sotus daugiasluoksnis sumuštinis pusryčiams paruoštas.
Jei sumuštinis gavosi gana didelis, galite perpjauti jį perpus. O galima pagaminti po vieną tokį sumuštinį kiekvienam šeimos nariui.