Receptai
Suši tortas: šventinio užkandžio receptas
Japonų virtuvės gerbėjai, kurie ne prieš išbandyti ką nors nauja, turbūt įvertins šį receptą. Nereikia plušėti formuojant miniatiūrinius suši ar sukti suktinukus.
Šis sluoksniuotas suši tortas – įdomi alternatyva įprastiems patiekalams. Juk jame yra populiariausių japonų virtuvės ingredientų, o gaminamas jis lengviau ir greičiau už daugelį kitų patiekalų.
Ingredientai užkandiniam suši tortui:
– ryžiai – pusė stiklinės
– actas (obuolių ar ryžių) – ¼ stiklinės
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– cukrus – 1,5 valgomojo šaukšto
– raudona žuvis (silpnai sūdytas ar rūkytas upėtakis, lašiša, kuprė) – 200 g
– avokadas (prinokęs) – 1- 2 vnt
– varškės sūris – 200 g
– agurkas – 1 vnt
– raudonieji ikrai – papuošimui
Paruošimo būdas:
1. Išvirti ryžius. Pabaigoje supilti actą, druską ir cukrų, kruopščiai permaišyti ir palikti susigerti. Tuo metu supjaustyti visus ingredientus suši tortui.
2. Žuvį, agurką, avokadą reikia supjaustyti vienodais gabalėliais.
3. Formą užtiesti maistine plėvele. Galite sutepti sieneles nedideliu kiekiu majonezo, kad būtų lengviau išimti užkandinį tortą.
4. Ant formos dugno dėti 1/3 visų ryžių.
5. Dėti raudoną žuvį.
6. Paskui – sluoksnį prinokusio avokado. Priklausomai nuo salotų dydžio, gali prireikti 1 ar 2 vaisių.
7. Sekančiu sluoksniu vėl dėti ryžius.
8. Paskui tepti ant ryžių varškės sūrį.
9. Toliau reikia dėti pjaustytą agurką.
10. Uždengti suši tortą paskutiniu ryžių sluoksniu. Dėti į šaldytuvą mažiausiai porai valandų.
11. Išimti iš formos: dėti ant formos lėkštę, atsargiai apversti, nuimti maistinę plėvelę. Papuošti raudonos žuvies gabalėliais, daržovėmis ir ikrais.
Gero apetito!