Receptai
Švieži pomidorai žiemą. Taip pomidorų dar neruošėte – be vandens, druskos, acto
Pomidorai, paruošti pagal šį receptą, gaunasi kaip švieži. Jie puikiai išsilaiko iki žiemos. Ir džiugins jus kasdien per pietus ar vakarienę. Pomidorai gaminami paprastai, o proceso metu mes nenaudosime nei druskos, nei vandens, nei acto.
Būtini produktai:
Produktai vienam 3 l stiklainiui
– pomidorai 1 kg
– 2 valgomieji šaukštai sausų garstyčių
Imamės ruošimo:
1. Sterilizuojame stiklainius ir dangtelius.
2. Nuplauname ir nusausiname pomidorus. Svarbu! Jie turi būti be mažiausių pažeidimų ir įbrėžimų.
3. Į stiklainio dugną beriame šaukštą garstyčių. Paskui dedame pomidorus ( iki pusės stiklainio).
Virš jų beriame dar garstyčių, o paskui dedame likusius pomidorus. Uždengiame stiklainį
dangteliu ir užsukame.
4. Uždarytus stiklainius atsargiai paridename stalu, kad visi pomidorai būtų nuberti garstyčiomis. Ir nešame į rūsį saugojimui.