Receptai

Taip skanu, kad gaminu 3 kartus per savaitę. Pusryčiai per 10 minučių

Ingredientai:

– kefyras 300 ml
– miltai 8 valgomieji šaukštai
– pieniška dešra 100 g
– kiaušinis 1 vnt
– cukrus 1 valgomasis šaukštas
– druska 0,5 arbatinio šaukštelio
– soda 0,5 arbatinio šaukštelio
– svogūnų laiškai – pagal skonį
– krapai – pagal skonį
– aliejus 74 ml

Paruošimas:

1. Giliame inde sumaišykite šiltą kefyrą ir 1 kiaušinį. Kruopščiai suplakite ingredientus šluotele iki vienalytės konsistencijos.

2. Į gautą mišinį berkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir 0,5 arbatinio šaukštelio smulkios druskos. Kruopščiai permaišykite.

3. Nuimkite virtos dešros apvalkalą, supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į tinginių pyragėlių tešlą. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai sukapokite, dėkite į kitus ingredientus.

4. Permaišykite tešlą. Dėkite į ją išsijotus miltus ir sodą. Vėl permaišykite ingredientus iki vienalytės
konsistencijos. Turi gautis tešla kaip blynams.

5. Šaukštu dėkite nedidelį tešlos kiekį į keptuvę su įkaitintu aliejumi, formuodami apvalius ar ovalius
pyragėlius. Apkepkite gaminius ant vidutinės ugnies iki auksaspalvės plutelės iš abiejų pusių.

6. Gatavus tinginių pyragėlius dėkite į lėkštę, užtiestą popierinėmis servetėlėmis, kad sugertų perteklinį aliejų.

Kefyrinius tinginių pyragėlius patiekite karštus su grietine ar kaip užkandį. Esant pageidavimui, į tešlą galima dėti mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, itališkų žolelių.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page