Receptai

Tiesiog supjaustome vakare 2 kopūsto gūžes, o ryte gauname stulbinantį užkandį!

Šis receptas – mūsų mėgstamiausias jau daugelį metų.

Kiekvieną rudenį darau tokius kopūstus super greitame marinate, kuo sukeliu visų savo namiškių ir svečių susižavėjimą. O jau kaip skanu patiekti tokius kopūstus su bulvėmis! Mmm, pirštelius apsilaižysi.

Pagrindiniai ingredientai:

  • vanduo – 1,5 l
  • baltagūžiai kopūstai – 2-3 kg
  • cukrus – 9 valgomieji šaukštai
  • morkos – 2-3 vnt
  • 9% actas – 200 ml
  • druska – 2 valgomieji šaukštai
  • česnakas – 5-6 skiltelės
  • malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis

Kaip ruošti:

Iš pradžių reikia padaryti sūrymą: įpilti į puodą vandenį, suberti cukrų ir druską, supilti actą, pridėti maltų pipirų. Leisti užvirti.

Kopūstus tuo metu nuplauti, išpjauti kotus, supjaustyti į 8-10 dalių.

Nuskusti morkas, stambiai sutarkuoti, supjaustyti česnaką.

Viską sumaišius dėti į indą su kopūstais, užpilti sūrymu.

Kai tik kopūstai atauš, dėti į šaldytuvą parai.

Viskas , skaniausias užkandis paruoštas!

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page