Receptai
Tortas „Karališkas“ – gaminu, kol svečiai sėdi už stalo. Pavadinimas kalba pats už save
Ingredientai:
– miltai 160 g
– kiaušiniai 2 vnt
– grietinė 200 g
– cukrus 180 g
– vanilinas 2 g
– soda 1 arbatinis šaukštelis
– maistinis actas 9% 1 valgomasis šaukštas
– druska 0,25 arbatinio šaukštelio
– kakavos milteliai 1 valgomasis šaukštas
– aguonos 1 valgomasis šaukštas
– razinos 2 valgomieji šaukštai
– grietinė 20% 450 g
– cukraus pudra 3 valgomieji šaukštai
– citrinos rūgštis 0,3 arbatinio šaukštelio
Paruošimas:
1. Giliame inde sumaišykite kiaušinius, žiupsnį druskos ir cukrų. Mikseriu suplakite ingredientus, kol
gausis puri ir šviesi masė. Ilgai plakti ingredientų nereikia, pakaks 5 min. Paskui į gautą mišinį dėkite 200 g 15-20% riebumo grietinės. Permaišykite ingredientus iki vienalytės konsistencijos šluotelės pagalba.
Į tešlą berkite sijotus kvietinius miltus ir vaniliną. Dar kartą kruopščiai permaišykite tešlą, siekdami
vienalytiškumo.
Kad papločiai gautųsi oriniai, berkite į tešlą maistinę sodą, gesintą actu. Permaišykite tešlą šluotele.
2. Padalinkite gatavą tešlą į 3 lygias dalis. Šiam tikslui patogu naudoti virtuvines svarstykles. Man gavosi 3 tešlos indai po 200 g. Į vieną indą su tešlą berkite kakavos miltelius, į antrą – sausas aguonas, o į trečią – verdančiu vandeniu nuplikytas razinas. Kiekvieną tešlos dalį permaišykite iki vienalytės konsistencijos.
3. Tolygiai paskirstykite visas 3 tešlos rūšis skardoje, užtiestoje kepimo popieriumi, kaip foto.
4. Kepkite papločius iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Per tą laiką papločiai turi padidėti ir parusti. Atvėsinkite juos ant grotelių iki kambario temperatūros.
5. Tuo metu paruoškite kremą. Giliame inde sumaišykite riebią grietinę, cukraus pudrą ir citrinos rūgštį. Permaišykite kremą šaukštu iki vienalytės konsistencijos. Neplakite kremo, nes jis taps skystas.
6. Gatavus papločius supjaustykite vienodo dydžio stačiakampiais. Tešlos nuopjovas susmulkinkite į trupinius, jų mums prireiks gatavo torto papuošimui. Ant plokščio dubens dėkite paplotį su razinomis, sutepkite jį nedideliu kiekiu grietininio kremo.
7. Paplotį su kakava sutepkite kremu, dėkite ant pirmojo papločio kremu žemyn.
8. Tokiu būdu kaitaliodami sluoksnius surinkite visą tortą. Torto šonus ir viršų sutepkite likusiu kremu. Papuoškite kepinį smulkintais trupiniais iš papločių nuopjovų. Gatavą karališką tortą dėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad jis pastovėtų ir persisunktų.
9. Gatavą desertą supjaustykite porcijomis ir patiekite su arbata ar kava. Būtinai pabandykite pagaminti šį nuostabų tortą, jūs būsite sužavėti.
Gero apetito!