Receptai

Marinuoti baklažanai: tikrai skanu

Pabandykite pasidaryti ir šis receptas pas jus tikrai prigis.

Ingredientai:

– baklažanai – 5-6 vidutinio dydžio

Marinatas:

– 100 ml 6% acto
– 2 stiklinės vandens
– 4 vnt gvazdikėlių
– 5 vnt lauro lapų
– 10 vnt pipirų žirnelių
– 3 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus ( aš dėjau 2 valgomuosius šaukštus medaus ir 1 valgomąjį
šaukštą paprasto cukraus)
– 1,5 valgomojo šaukšto druskos
– šaukštas aliejaus


Paruošimo receptas:

Nulupti baklažanų odelę.

Pjaustome riekutėmis ir kepame, kol pagels.

Ruošiame marinatą. Visus ingredientus marinatui sumaišyti.

Užvirinti ir ataušinti.

Dar reikia 10 česnako skiltelių.

Kiekvieną baklažano riekelę suvilgyti marinatu.

Sudėti į nedidelį puodą, sluoksniuojant su supjaustytomis česnako plokštelėmis.

Užpilti marinatu. Marinato gaunasi daug, baklažanai jame tiesiog plaukioja.

Laikyti šaldytuve.

Gatavi po 3-5 dienų, bet aš pradedu valgyti jau sekančią dieną.

Nes labai labai skanu!

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page