Receptai
Marinuoti baklažanai: tikrai skanu
Pabandykite pasidaryti ir šis receptas pas jus tikrai prigis.
Ingredientai:
– baklažanai – 5-6 vidutinio dydžio
Marinatas:
– 100 ml 6% acto
– 2 stiklinės vandens
– 4 vnt gvazdikėlių
– 5 vnt lauro lapų
– 10 vnt pipirų žirnelių
– 3 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus ( aš dėjau 2 valgomuosius šaukštus medaus ir 1 valgomąjį
šaukštą paprasto cukraus)
– 1,5 valgomojo šaukšto druskos
– šaukštas aliejaus
Paruošimo receptas:
Nulupti baklažanų odelę.
Pjaustome riekutėmis ir kepame, kol pagels.
Ruošiame marinatą. Visus ingredientus marinatui sumaišyti.
Užvirinti ir ataušinti.
Dar reikia 10 česnako skiltelių.
Kiekvieną baklažano riekelę suvilgyti marinatu.
Sudėti į nedidelį puodą, sluoksniuojant su supjaustytomis česnako plokštelėmis.
Užpilti marinatu. Marinato gaunasi daug, baklažanai jame tiesiog plaukioja.
Laikyti šaldytuve.
Gatavi po 3-5 dienų, bet aš pradedu valgyti jau sekančią dieną.
Nes labai labai skanu!
Gero apetito!