Receptai
Užpiltinis pyragas su vištiena ir cukinija: skanūs ir paprasti pietūs
Paprastas ir skanus receptas sotiems pietums ar vakarienei.
Gaminamas lengvai ir paprastas, susidoros kiekvienas pradedantis kulinaras.
Ingredientai:
– vištienos file – 300-350 g
– vidutinio dydžio cukinija – 1 vnt
– kvietiniai miltai – 50 g
– kepimo milteliai – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– kiaušiniai – 2 vnt
– pienas – 150 ml
– bet koks sūris – 50 g
– bet kokie žalumynai – pundelis
– druska, pipirai – pagal skonį
– prieskoniai – pagal pageidavimą
Paruošimo receptas
Cukiniją supjaustome smulkiais kubeliais. Galima stambiai sutarkuoti, tačiau tokiu atveju išsiskirs daug
skysčio.
Į gilų dubenį įmušame kiaušinius ir beriame žiupsnį druskos.
Į kiaušinius pilame pieną ir plakame iki vienalytės masės.
Sumaišome miltus ir kepimo miltelius, beriame miltų mišinį į bendrą masę.
Viską gerai permaišome.
Sūrį stambiai sutarkuojame, žalumynus smulkiai supjaustome.
Viską beriame į kiaušinių bei miltų mišinį.
Vištienos file pjaustome smulkiais kubeliais ir taip pat dedame į dubenį.
Pas mane vištienos šlaunelių mėsa, galima naudoti bet kokią mėsą.
Viską permaišome, dedame pjaustytą cukiniją.
Sūdome ir beriame pipirų pagal skonį, dar galima dėti mėgstamų prieskonių.
Permaišome ir dedame masę į kepimo formą, išlyginame mentele.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 35-40 min.
Gatavą pyragą išimame iš formos ir patiekiame karštą.
Gero apetito!