Receptai

Varškės ir moliūgų apkepas, receptas žingsnis po žingsnio su nuotraukomis

Ingredientai

– varškė 500 g
– kepto moliūgo tyrė (500 g įdarui + 100 g užpilui) 600 g
– cukrus (100 g į varškę + 70 g į moliūgą + 20 g į užpilą) 190 g
– kiaušiniai ( 2 į varškę + 2 į moliūgą + 1 į užpilą) 5 vnt
– kukurūzų krakmolas (su nedideliais kaupais 1 valgomasis šaukštas į moliūgą + 1 valgomasis
šaukštas į varškę ) 2 valgomieji šaukštai
– aguonos (nebūtinai) 25 g
– apelsinas (žievelė) 1 vnt
– grietinė (užpilas) 100 g

Paruošimo receptas žingsnis po žingsnio

1. Aguonas pavirti 15 minučių ant vidutinės ugnies, vandenį nupilti, aguonas išdžiovinti, aš dėjau ant servetėlės. Varškę su 100 g cukraus susmulkinti blenderiu iki vienalytės masės. Dėti 2 kiaušinius, 1 valgomąjį šaukštą krakmolo, aguonas, permaišyti.

2. Bet kokiems kepiniams aš kepto moliūgo minkštimą išspaudžiu per marlę, sulenktą 3-4 kartus. 500 g moliūgo tyrės – tai jau nusunktos nuo skysčio. Moliūgą, 70 g cukraus ir apelsino žievelę susmulkinti blenderiu, dėti 2 kiaušinius, 1 valgomąjį šaukštą krakmolo, permaišyti.

3. Išardomos formos (22 cm) dugną užtiesti kepimo popieriumi, sutepti sviestu popierių ir formos sieneles, galima apibarstyti miltais. Dėti įdarus paeiliui griežtai į centrą po valgomąjį šaukštą.

Pageidautina, kad abu įdarai būtų vienos konsistencijos, jei kuris nors tirštesnis, atskiesti grietine.

4. Forma su varškės ir moliūgų mase truputį pastuksenti į stalą, kad masė tolygiai pasiskirstytų po
formą.

5. Kad pjaustant apkepą mums gautųsi gražus piešinėlis, mediniu iešmeliu nuo formos sienelių link centro nuvesti kelis „spinduliukus“. Pašauti apkepą į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę 40-50 min.

6. Užpilui sumaišyti grietinę, 20 g cukraus, 1 kiaušinį ir 100 g moliūgų tyrės.

7. Išimti gatavą apkepą iš orkaitės, užpilti užpilu ir dar pašauti kepti 7-10 min. Gatavą apkepą ataušinti formoje ir tik tada nuimti jos bortelius.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page