Receptai

Rytietiškas saldumynas per 15 minučių, neskaičiuojant aušimo laiko

Burfi – rytietiškas saldumynas, kilęs iš Indijos. Jis turi ryškų grietinėlės skonį, primenantį sutirštintą pieną.
Skanėstas gaunasi tąsus, panašus į pienišką nugą. Paruošti tokį saldumyną sugebės net vaikai: viskas
labai lengva, paprasta ir gana greita – vos 15 min.

Sunkiausia – sulaukti, kol skanėstas sustings šaldytuve ir jį bus galima pjaustyti porcijomis.
Skani nuga su traškiais žemės riešutais patinka absoliučiai visiems: ir vaikams, ir suaugusiems. Būtinai
pagaminkite ir pradžiuginkite savo artimuosius puikiu desertu.

Ingredientai:

– 100 g sviesto
– 100 g cukraus pudros
– 110 g tirštos 25% riebumo grietinės
– 250 g pieno miltelių
– 100 g žemės riešutų (galima naudoti ir sūdytus)

Paruošimas:

1. Į puodą storu dugnu dedame supjaustytus sviesto gabalėlius.
2. Beriame cukraus pudrą, išmaišome ir dedame puodą ant viryklės.
3. Kaitiname ant vidutinės ugnies, kol pudra ištirps.
4. Po to dedame į puodą grietinę, intensyviai permaišome, kad nebūtų gumulėlių.
5. Po to nuimame puodą nuo ugnies ir atvėsiname turinį iki kambario temperatūros.
6. Į ataušusią masę dedame pieno miltelius (nedidelėmis porcijomis), kiekvieną kartą permaišydami
mikseriu.
7. Kai masė sutirštės, maišome mentele, kol bus pilnai vienalytė.
8. Nuluptus riešutus kepame 10 min ant sausos keptuvės (arba orkaitėje) ir dedame į tešlą.
Smulkinti riešutų nereikia.
9. Patarimas. Taip pat labai skaniai gaunasi sūdytų riešutų ir saldžios tešlos derinys.
10. Visą turinį dedame į silikoninę formą (galite ją sutepti sviestu), uždengiame maistine plėvele ir
dedame į šaldytuvą mažiausiai 3-4 val.
11. Po to, kai viskas gerai sustings, išimame saldumyną iš formos, dedame į serviravimo indą.
12. Viršų pabarstome riešutais (tik jau truputį pasmulkintais), įspausdami juos rankomis.
13. Supjaustome rombeliais ir patiekiame.

P.S. Naudokite tik aukštos kokybės sviestą ir pieno miltelius, kad gautumėte geriausią rezultatą.

Related Articles

You cannot copy content of this page