Receptai
Vasarinė gaivinanti ir naudinga gira iš karkade
Aš tęsiu eksperimentus su giromis. Štai ši gira iš karkade man labai patiko! Tiesiog puikiai pavyko.
Skonis saldžiarūgštis, labai malonus, viso su saiku. Spalva tiesiog prabangi, vien pamačius norisi paragauti. Gira gerai gazuota, tai matosi foto.
Reziumuoju, aš patenkinta, gira labai skani!
Ingredientai:
Sudėtis:
- karkade – 3 valgomieji šaukštai
- cukrus – 1 stiklinė
- baltosios razinos – 10 vnt
- sausos mielės – 1 arbatinis šaukštelis
- citrinos rūgštis – ½ arbatinio šaukštelio
- vanduo – 3 l
Paruošti giros ingredientus, užvirinti 2,5 l vandens ir ataušinti kol taps šiltas.
Užpilti karkade 0,5 l verdančio vandens, kad gautųsi stiprus arbatos užpilas. Palaikyti 10 min. Paskui sumaišyti užpilą, perkoštą per sietelį, ir virintą vandenį.
Stiklainyje sumaišyti cukrų, citrinos rūgštį ir mieles. Įdėti 10-15 vnt razinų.
Supilti vandenį nuo karkade. Gerai išmaišyti. Uždengti marle ir pastatyti šiltoje vietoje.
Jau po kelių valandų prasidės rūgimo procesas. Palikti rūgti parą. Po to išpilstyti į patogius butelius ir dėti į šaldytuvą. Patariu leisti pastovėti šaldytuve 1-2 dienas ir leisti gerai subręsti, taip ji taps skanesni.
Pažiūrėkite kokia prabangi spalva ir kiek burbuliukų! Gero apetito!