Receptai
Užkandis „Rafaelo“ iš krabų lazdelių
Ingredientai:
- krabų lazdelės – 240 g
- kietasis sūris – 50 g
- lydytas sūrelis – 160 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- majonezas – 1-2 valgomieji šaukštai
- malti juodieji pipirai – pagal skonį
- druska – pagal pageidavimą
- alyvuogės – 8-10 vnt
Paruošimo procesas:
Produktus užkandžiui „Rafalelo“ paruošiame pagal sąrašą.
Krabų lazdelės turi būti iš šaldymo kameros, o lydytas sūrelis – iš šaldytuvo. Kiaušinius verdame lygiai 10 minučių, atšaldome lediniame vandenyje, lupame.
Šaldytas krabų lazdeles nulupkite, smulkiai sutarkuokite. Dėkite į gilų dubenį.
Į kitą dubenį stambiai sutarkuokite kiaušinius.
Mėgstamą kietąjį sūrį geriau tarkuoti smulkiai, dedame jį į kiaušinius.
Toliau tarkuojame lydytus sūrelius, viską gardiname kokybišku majonezu (1-2 valgomieji šaukštai) ir beriame maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Ar berti druskos – spręsti jums. Daugelis į šį užkandį deda išspausto česnako.
Man jis, tiesą sakant, čia trukdo, bet jei jūs mėgstate, galite drąsiai dėti. Maišome masę, kol taps vienalytė.
Toliau ant delno imame nedidelį kiekį sūrio masės, truputį prispaudžiame, į centrą dedame alyvuogę be kauliuko ir formuojame rutuliuką.
Toliau kiekvieną rutuliuką reikia apvolioti krabų drožlėse.
Tą patį padarykite su likusiais ingredientais. Dėkite „Rafaelo į plokščią dubenį ir iki patiekimo laikykite šaldytuve.
Patiekite gerai atšaldytą, taip skaniausia. Užkandis puikiai dera su baltais sausais ir pusiau sausais vynais. Su šampanu irgi labai skanu. O jei jūs mėgstate konjaką ir degtinę, tada tikrai galite dėti česnako.
Užkandis „Rafaelo“ iš krabų lazdelių gatavas. Malonių jums šeimos švenčių.