Receptai
3 populiariausių itališkų makaronų rūšys ir kaip pagaminti

Karbonara.

Ingredientai:
200 g bekono
2 skiltelės česnako
200 ml 20% grietinėlės
½ v.š. tomatų pastos
200 g spagečių
0,5 l vandens
100 g parmezano
2 baziliko šakelės
Druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas :
- Supjaustyti bekoną, apkepinti gilioje keptuvėje. Suberti smulkintą česnaką. Apkepinti dar 3 minutes.
- Supilti grietinėlę, pabarstyti druskos, pipirų, taip pat sudėti tomatų pastą. Palaukti, kol masė užvirs, sumažinti ugnį ir virti, kol sutirštės.
- Makaronus virti iki pusiau bus išvirę. Perpilti į keptuvę. Pridėti baziliko. Troškinti grietinėlės – bekono padaže, kol bus paruošti.
- Prieš tiekiant, pabarstyti parmezanu.
Boloneze

Ingredientai:
300 g spagečių
300 g mėsos faršo
1 svogūno galvutė
2–3 česnako skiltelės
200 g lydyto sūrio
3 v.š. tomatų pastos
½ ryšulėlio žalumynų
Augalinio aliejaus pagal skonį
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Išvirti spagečius.
- Apkepinti susmulkintą svogūną. Pridėti faršą. Kepti, kol mėsa bus iškepusi.
- Supilti tarkuotą sūrį ir palaukti, kol jis išsilydys.
- Išspausti česnaką ir sudėti tomatų pastą. Patroškinti uždengus. Pridėti porą šaukštų vandens, pasūdyti ir papirinti.
- Suberti smulkintus žalumynus.
- Tiekti mėsos padažą prie spagečių.
Spagečiai su vištienos krūtinėle.

Ingredientai:
1 vištienos krūtinėlė
400 g spagečių
200 ml 20% grietinėlės
1 svogūno galvutė
20 g sviesto
Druska ir Provanso žolelės pagal skonį
Gaminimas:
- Išvirti krūtinėlę sūdytame vandenyje. Atvėsinti ir supjaustyti kubeliais.
- sumulkintą svogūną apkepinti svieste. Prie jo sudėti mėsą. Kepti 3 min.
- Į keptuvę supilti grietinėlę, troškinti uždengus 4 minutes.
- Išvirti makaronus. Perpilti į keptuvę, pridėti druskos ir Provanso žolelių. Išmaišyti ir tiekti į stalą.
Tai jums tikrai patiks!




