Receptai

Paukščių pienas stiklinėje: receptas iš 80-ųjų

Kaip pagaminti paukščių pieną stiklinėje

Šio deserto ruošimui nebūtina naudoti naminį pieną ir grietinę. Tiks ir parduotuvinė produkcija. Tačiau reikia iš anksto pasiruošti indus: nuo 4 švarių skaidrių stiklinių (kiekis priklauso nuo jų tūrio). O toliau viskas pagal sąrašą.

Ingredientai

  • želatina 55 g
  • vanduo 100 ml
  • grietinė 2 stiklinės
  • cukrus 10 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys 1 arbatinis šaukštelis
  • pienas 2 stiklinės
  • kakavos milteliai 4 valgomieji šaukštai

Paruošimas

1. 30 g želatinos užpilkite 50 ml šalto vandens. Palikite brinkti, o paskui pašildykite mikrobangų krosnelėje. Kambario temperatūros grietinę šluotele sumaišykite su 5 valgomaisiais šaukštais cukraus ir citrinos sultimis.

2. Į grietinės masę įmaišykite ir skystą želatiną. Išpilstykite ją į stiklines, dėkite į šaldytuvą. Likusią želatiną užpilkite 50 ml vandens. Kai ji išbrinks, pakaitinkite mikrobangėje.

3. Pieną su 5 valgomaisiais šaukštais cukraus užvirinkite. Į saldų pieną iš pradžių įmaišykite kakavą, o paskui želatiną. Sumaišykite ir atšaldykite, perpilkite skystį per sietą, kad nebūtų gumulėlių.

Šokolado masę pilkite ant sustingusios grietinės. Vėl dėkite ruošinius į šaldytuvą,kol pilnai sustings. Po poros valandų desertas bus gatavas. Patiekite jį su karšta kava ar arbata. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page