Receptai

Klasikinė lazanija su faršu orkaitėje

Ingredientai

  • mėsos faršas 800 g
  • pomidorai 2 vnt
  • svogūnai (nedideli) 2 vnt
  • lazanijos lakštai (8-10 vnt)
  • česnakai 2 skiltelės
  • pomidorų padažas 2 valgomieji šaukštai
  • kietasis sūris 100 g
  • aliejus 1 valgomasis šaukštas
  • druska pagal skonį

Padažui:

  • sviestas 50 g
  • pienas 600 ml
  • miltai 5 valgomieji šaukštai
  • kvapieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

Paruošti produktus, būtinus lazanijai su faršu.

Nulupti svogūnus, nuplauti ir supjaustyti nestambiai.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti ten faršą ir svogūnus. Apkepti viską apie 5 minutes, pastoviai maišant.

Reikia pasistengti padaryti taip, kad iš faršo nesiformuotų gumulėliai kepimo procese.

Česnaką nulupti ir smulkiai sukapoti. Pomidorus nuplauti, supjaustyti kubeliais. Nuo pomidoro iš anksto nulupti odelę. Dėti į keptuvę su faršu pomidorų padažą, pomidorus, česnaką. Pasūdyti pagal skonį.

Viską gerai permaišyti, sumažinti ugnį iki vidutinės ir troškinti faršą po dangčiu apie 10 min.

Kol faršas troškinasi, paruošti bešamelio padažą. Prikaistuvyje išlydyti sviestą.

Suberti miltus ir pastoviai maišant šluotele, truputį juos apkepti.

Palaipsniui supilti pieną, toliau maišant masę šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai. Kai sutirštės kaip tiršta grietinėlė, nuimti nuo ugnies ir ataušinti.

Kepimo formos dugną sutepti aliejumi ar užtiesti kepimo popieriumi. Dugną užpilti bešamelio padažu.

Pirmu sluoksniu dėti lazanijos lakštus. Jei to reikalauja instrukcija, lakštus reikia iš anksto išvirti. Lakštų viršų vėl užpilti padažu.

Sekančiu sluoksniu išdėlioti faršą ir jį truputį pabarstyti tarkuotu sūriu.

Faršą užpilti padažu. Kartoti visus sluoksnius, kol užsipildys forma. Paskutinį sluoksnį su lakštais reikia labai gerai užpilti padažu, ypač kraštus, kitaip yra tikimybė, kad tešlos lakštas sudžius ir pridegs.

Paskutinis sluoksnis yra tarkuotas sūris.

Pašauti lazaniją į įkaitintą iki 190-200 laipsnių orkaitę 30-35 min (orientuokitės pagal savo orkaitę, ant lazanijos turi susidaryti apetitiška auksaspalvė plutelė). Gatavą patiekalą išimkite iš orkaitės ir leiskite pastovėti apie 10 min. Supjaustyti lazaniją porcijomis ir išdėlioti į lėkštes. Patiekti karštą.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page