Receptai

Vaflių vamzdeliai, farširuoti sardinėmis ir ryžiais – originalus užkandis, kurį galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą

Įdarui naudojame žuvų konservus, svogūnus ir virtus ryžius.

Svogūnai iš anksto apkepami aliejuje, taip įdaras gaunasi sultingesnis ir aromatingesnis, o skonis sodresnis. Vaflių vamzdelius galima keisti vaflių kūgiais, tada išeis įdomios žuvų uodegėlės. Šis užkandis paprastai dingsta nuo stalo pirmas, juk tai labai skanu.

Ingredientai

– vaflių vamzdelių pakuotė – 1 vnt
– kiaušiniai – 2 vnt
– svogūnas – 1 vnt
– ryžiai – 100 g
– sardinės aliejuje – 230 g
– druska – pagal skonį
– malti juodieji pipirai – pagal skonį
– aliejus kepimui – 1-2 valgomieji šaukštai

1. Paruoškite įdarą vamzdeliams. Iš anksto išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje. Rinkitės ilgagrūdžius ryžius, kurie po virimo nesulimpa, o lieka birūs. Svogūną supjaustykite kubeliais, apkepkite juos aliejuje iki minkštumo ir lengvai auksinės spalvos. Virtus ryžius ir keptus svogūnus ataušinkite, sumaišykite viename inde.

2. Nuo konservuotų sardinių nupilkite aliejų, sutrinkite žuvį šakute, dėkite į pagrindinį mišinį.

3. Mišinį pabarstykite druska ir maltais pipirais pagal skonį, permaišykite, sujungdami visus ingredientus tarpusavyje. Vamzdelių įdaras paruoštas.

4. Nedideliu šaukšteliu semkite įdarą, dėkite jį į vamzdelį. Pasistenkite, kad visas vamzdelis būtų pripildytas įdaru be tarpų. Stenkitės nepažeisti trapių vamzdelių.

5. Tokiu būdu prifarširuokite visus vamzdelius, sunaudodami visą įdarą.

6. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, berkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Kiekvieną vamzdelį įleiskite į kiaušinių mišinį, paniruodami iš visų pusių.

7. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite vamzdelius viena eile, palikdami atstumą tarp jų.

8. Apkepkite vamzdelius iš visų pusių, periodiškai apversdami mentele, kol taps auksaspalviai. Jie kepami ant vidutinės ugnies gana greitai.

9. Patiekite vaflių vamzdelius su ryžiais ir sardinėmis. Juos galima pagardinti bet kokiu padažu.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page