Receptai
Salotos su tunu ir rukola, pagaminami per 10 minučių
Ingredientai:
– konservuotas tunas 90 g
– rukola 50 g
– kiaušinis 1 vnt
– pomidoras 1 vnt
– svogūnas 1 vnt
– prancūziškos grūdėtosios garstyčios 1 arbatinis šaukštelis
– alyvuogių aliejus 1 valgomasis šaukštas
– migdolų riešutai 6-7 vnt
– druska pagal skonį
Paruošimas:
– Pasiruoškite būtinus produktus. Rukolą perrinkite, pašalinkite nuvytusius lapus, grubius stiebus. Gerai nuplaukite ir leiskite nudžiūti natūraliu būdu.
Kiaušinį kietai išvirkite, po užvirimo palaikę 5-6 min. Migdolus užpilkite karštu vandeniu. Paskui atsargiai išimkite ir pirštais nuvalykite odelę, kuri nuo temperatūros poveikio lengvai nusiims. Esant pageidavimui riešutus galima pakepinti ant sausos keptuvės.
– Dėkite žalumynus į serviravimo lėkštę. Stambius lapelius suplėšykite rankomis. Dėkite prancūziškas grūdėtąsias garstyčias ir alyvuogių aliejų. Naudokite pusę aliejaus ir garstyčių.
– Permaišykite, kad užpilas tolygiai pasiskirstytų po visus žalumynus.
– Pomidorą ir kiaušinį supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Dėkite ant rukolos.
– Dėkite tuno gabalėlius, violetinio svogūno pusžiedžius, stambiai kapotus migdolų branduolius. Dėkite likusias prancūziškas garstyčias.
– Apliekite alyvuogių aliejumi ir nedideliu kiekiu skysčio iš skardinės, kurioje buvo tunas. Salotos su tunu ir rukola gatavos.
Papuoškite pagal pageidavimą.