Receptai

Salotos su tunu ir rukola, pagaminami per 10 minučių

Ingredientai:

– konservuotas tunas 90 g
– rukola 50 g
– kiaušinis 1 vnt
– pomidoras 1 vnt
– svogūnas 1 vnt
– prancūziškos grūdėtosios garstyčios 1 arbatinis šaukštelis
– alyvuogių aliejus 1 valgomasis šaukštas
– migdolų riešutai 6-7 vnt
– druska pagal skonį

Paruošimas:

– Pasiruoškite būtinus produktus. Rukolą perrinkite, pašalinkite nuvytusius lapus, grubius stiebus. Gerai nuplaukite ir leiskite nudžiūti natūraliu būdu.

Kiaušinį kietai išvirkite, po užvirimo palaikę 5-6 min. Migdolus užpilkite karštu vandeniu. Paskui atsargiai išimkite ir pirštais nuvalykite odelę, kuri nuo temperatūros poveikio lengvai nusiims. Esant pageidavimui riešutus galima pakepinti ant sausos keptuvės.

– Dėkite žalumynus į serviravimo lėkštę. Stambius lapelius suplėšykite rankomis. Dėkite prancūziškas grūdėtąsias garstyčias ir alyvuogių aliejų. Naudokite pusę aliejaus ir garstyčių.

– Permaišykite, kad užpilas tolygiai pasiskirstytų po visus žalumynus.

– Pomidorą ir kiaušinį supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Dėkite ant rukolos.

– Dėkite tuno gabalėlius, violetinio svogūno pusžiedžius, stambiai kapotus migdolų branduolius. Dėkite likusias prancūziškas garstyčias.

– Apliekite alyvuogių aliejumi ir nedideliu kiekiu skysčio iš skardinės, kurioje buvo tunas. Salotos su tunu ir rukola gatavos.

Papuoškite pagal pageidavimą.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page