Receptai
Kelios paslaptys, kad dešrelės būtų sultingos ir beprotiškai skanios (mano berniukai prašo gaminti tokias ne tik šventėms)
Skaniausios naminės dešrelės. Gaminamos nesunkiai. Ir visada labai labai skanios! Kitų receptų nesinori nė bandyti.
– kiauliena (riebi) – 1 kg
– kiaulių žarnos
– česnakas – 4 skiltelės
– petražolės – 3-4 šakelės
– krapai – 2-3 šakelės
– malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis
– paprika – 0,5 arbatinio šaukštelio
– druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
– šaltas vanduo – 200 ml
Kaip gaminti:
Mėsą smulkinu mėsmale, naudoju stambų tinklelį. Būtent stambų! Jis yra bet kokioje mėsmalėje.
Į faršą dedu pjaustytus žalumynus, mėgstamus prieskonius (pas mane čia paprika ir juodieji pipirai) ir druskos pagal skonį. Mes mėgstame, kai dešrelės šiek tiek persūdytos (mums tada jos atrodo skanesnės).
Česnaką pjaustau smulkiai ir taip pat dedu į faršą. Būtinai įpilu šalto vandens! Tai svarbu! Be jo dešrelės nebus tokios sultingos.
1 kg mėsos reikia įpilti maždaug stiklinę šalto vandens.
Viską gerai permaišau, uždengiu dubenį plėvele ir dedu į šaldytuvą 3-4 val.
Apvalkalą paprastai perku natūralų. Pas mane kiaulienos žarnos (apie 2 m). Gerai perplaunu, užpilu šiltu vandeniu ir palieku 10-15 min.
Apvalkalą pripildau per specialų mėsmalės antgalį. Bet jei tokio nėra, galima naudoti paprasto plastikinio butelio kakliuką arba kartono kūgį, apsuktą folija. Neverta dešrelių pripildyti per standžiai, nes sprogs!
Pripildytą apvalkalą dedu į kepimo formą. Užrišu galus ir persuku žarnas keliose vietose, kad gautųsi dešrelės. Būtinai subadau dešreles adata keliose vietose, kad nesprogtų. Vietoje adatos galima paimti paprastą dantų krapštuką.
Pašaunu formą į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepu 25 min. Paskui padidinu temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepu dar 25 min.
Koks aromatas! Ir labai sultinga! Gerai matosi net nuotraukoje.
Tokias dešreles galima gaminti bet kokiam šventiniam stalui. Jos visiems labai patinka! Bet mano berniukai prašo gaminti jas ne tik šventėms.