Receptai

Koldūnai. Lipdymas be tešlos likučių

Ingredientai

– 4 stiklinės miltų
– 1 kiaušinis
– 4 valgomieji šaukštai aliejaus
– 900 g mėsos faršo
– 1 valgomasis šaukštas be kaupo druskos

Instrukcijos

Koldūnams imu naminį faršą (kiauliena ir jautiena), jame jau yra druskos, maltų pipirų ir daug svogūnų. Pilu 80-90 ml šalto vandens ir 3-4 minutes permaišau. Uždengiu ir į šaldytuvą.

1. Į dubenį beriame miltus (3 stiklines), barstome druska, mušame kiaušinį, pilame aliejų ir šiltą vandenį (250 ml). Miltus ir vandenį matuojame 250 ml talpos stiklinėmis.

2. Tešlą maišome iš pradžių šaukštu, paskui perdedame ant stalviršio su miltais (1 stiklinė).

3. Minkome tešlą rankomis, visi miltai sueis į tešlą, rankos ir paviršius liks švarūs. Aš šią tešlą vadinu „Švarios rankos“. Perdedame ją į plastikinį maišelį ir paliekame ant stalo 1 val.

4. Po valandos tešla tampa lygi, paklusni ir saikingai minkšta. Su ja dirbti vienas malonumas. Tešlos svoris 1 kg.

5. Naudojant šį būdą, tešlos nereikės kočioti į didelį lakštą. Tešlą dalijame į 4 dalis. Iš vienos dalies kočiojame apie 2 cm storio dešrelę ir pjaustome 1 cm dydžio gabalėliais.

6. Iš gabalėlių formuojame dubenėlius (suplojame šonus), paskui išplojame pirštais ir truputį pakočiojame kočėlu. Tai greitas procesas ir tešlos likučių nelieka. Jei lipdau koldūnus viena, tai tešlos dešrelę ir gabalėlius uždengiu maišeliu ar plėvele, kad neapdžiūtų. Ir po vieną lipdau koldūnus.

7. Ant ruošinių dedame faršą ir lipdome koldūnus. Gaunasi nedideli.

8. Man iš tokio kiekio išeina apie 180 koldūnų. Jei norite didesnių koldūnų, tai dešreles pjaustykite 1,5 cm dydžio gabalėliais.

9. Štai tokie koldūnai gaunasi verdant. Tešla puiki, ji verdant neatsiklijuoja ir neplyšta. Koldūnai gaunasi labai aromatingi ir skanūs.

Gero apetito!!!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page